Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 10 Μαΐου πανηγυρίζουν το μοναστήρι στου Μπάλα και το ιερό προσκύνημα του Αγ. Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας

Στις 10 Μαΐου πανηγυρίζουν το μοναστήρι ...

Στον εσπερινό στις 9/5 στου Μπάλα θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος

Ως γνωστό η μνήμη του Αγίου Νικολάου τελείται στις 6 Δεκεμβρίου και τον μήνα Μάϊο, στις 10 του μήνα, τιμάται η ανακομιδή - μετακομιδή του ιερού λειψάνου του από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας και της προόδου ή παρόδου αυτού, της διελεύσεώς του δηλαδή από τους διαφόρους τόπους, και μάλιστα κατά τρεις διαφορετικές ημέρες, ήτοι στις 9, στις 10 και στις 20 Μαΐου.

Στην Μητρόπολη Ηλείας επίκεντρο του εορτασμού, αποτελεί το ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Σπάτα Αχαΐας, το οποίο μπορεί να βρίσκεται εντός της Αχαΐας εντούτοις, υπάγεται στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας. Πρόκειται για μία παμπελοποννησιακή ιερά πανήγυρη που γίνεται στις 10 Μαΐου και όπως όλοι γνωρίζουμε πολλοί είναι αυτοί που για να εκπληρώσουν το τάμα τους στον Άγιο, πηγαίνουν ως το ιερό προσκύνημα, με τα πόδια.

Την ίδια ημέρα, στις 10 Μαΐου, πανηγυρίζουν στην γειτονική Ηλεία και η Ι. Μονή Φραγκοπηδήματος, η Ι. Μονή Αγίου Νικολάου στην Αμαλιάδα (μετόχι της Ι. Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων), η Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Καβασίλων, κ.α.

Στην Πάτρα εκτός του ομώνυμου ιερού ναού στο κέντρο, πανηγυρίζει και η γυναικεία ιερά μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα (παλαιομονάστηρο) όπου την Δευτέρα 9/5 στις 18.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Ανήμερα την Τρίτη το πρωί, στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και Γέροντας της μονής, Κύριλλος Κωστόπουλος ενώ το απόγευμα στις 18.00 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός.

Η ανακομιδή και μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου, έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α' του Κομνηνού (1081 -1118 μ.Χ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις