Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

120 χρόνια Οδοντωτός- Το Σάββατο η έναρξη των εκδηλώσεων - Την Κυριακή το πέρασμα του Βουραϊκού

120 χρόνια Οδοντωτός- Το Σάββατο η έναρξ...

Οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στα Καλάβρυτα

Είναι ένα σιδηρόδρομος ξεχωριστός και η διαδρομή που καλύπτει είναι κάτι παραπάνω από γραφική. Φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια, τα οποία γιορτάζονται με σειρά εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή πραγματοποιείται το 36ο πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Καλαβρύτων "οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και Τουρισμού,Έλενα Κουντουρά, θα βρεθούν, το Σάββατο, 7 Μαΐου στα Καλάβρυτα, προκειμένου να κηρύξουν την έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και άλλοι φορείς και Σύλλογοι.

Η έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές φορείς, προβολή ενημερωτικού βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, κήρυξη της έναρξης από τους Υπουργούς, ομιλίες με θέματα σχετικά με τον Οδοντωτό και μουσικό κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά, και όλα αυτά στη θέα της παλαιάς, μουσειακής, ατμομηχανής ΔΚ 8001 (του «Μουντζούρη»), που πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 1896 και κυκλοφορούσε, μέχρι το 1967, η οποία, θα κινηθεί συμβολικά, μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, θα γίνει και το 36ο πανελλήνιο πέρασμα, η κατάβαση, στο φαράγγι του Βουραϊκού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών.

Στο πέρασμα αυτό του φαραγγιού και σε ένα τμήμα του, θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί και οι άλλοι επίσημοι και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Διακοπτό, με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, στα πλαίσια της δράσης «Η πολιτεία ταξιδεύει με τον Οδοντωτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις