Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε πώς θα κυλήσει ο καιρός σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα έως την Κυριακή του Πάσχα το βράδυ, ανά τρίωρο

Δείτε πώς θα κυλήσει ο καιρός σε Πάτρα κ...

Συννεφιές και βροχές από το μεσημέρι και μετά

Με λιακάδες θα ξεκινήσει η ημέρα του Πάσχα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός φαίνεται να χαλάει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αλλά και άλλων sites που καταγράφουν μετεωρολογικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με τη ΕΜΥ στην Πάτρα και το Αγρίνιο υπάρχει ισχυρή πιθανότητα βροχών από τις 3 το μεσημέρι και μετά, Στον στον Πύργο από τις 3 υπάρχει πιθανότητα βροχών, αλλά θα είναι προσωρινές και θα σταματήσουν έως τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με άλλα sites στην Πάτρα, το Αίγιο και την υπόλοιπη Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα, τη Δυτική Αχαΐα, το Δήμο Ερυμάνθου, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και την Αμφιλοχία προβλέπονται έντονες συννεφιές από τις 3 το μεσημέρι και βροχές από αργά το απόγευμα, ενώ στον Πύργο και στον υπόλοιπο νομό Ηλείας προβλέπονται απλά συννεφιές με μικρή πιθανότητα βροχών.

Δείτε τους παρακάτω πίνακες με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ανά τρίωρο, από το Μ. Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή του Πάσχα τη νύχτα.

 

Από την πλευρά του o Πατρινός  ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης στις δικές του προγνώσεις, πριν λίγες μέρες, επισήμαινε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πρόγνωση για την Πάτρα

Κυριακή του Πάσχα: Καλός θα είναι ο καιρός στην πόλη με την σκόνη να αποχωρεί αλλά και με κατά τόπους αραιή συννεφιά η οποία προς το απόγευμα και μετά θα πυκνώνει ολοένα και περισσότερο. Οι πρώτες βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, θα εκδηλωθούν προς τις βραδυνές ώρες, κοντά στην αλλαγή της ημέρας και θα είναι αρχικά ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία στους 24-25oC τις μεσημβρινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς.

Δευτέρα του Πάσχα: Άστατος ο καιρός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με φαινόμενα που θα εκδηλώνονται με την μορφή μπόρας ή και σύντομης διάρκειας καταιγίδα. Η θερμοκρασία σε πτώση. Το μεσημέρι θα αγγίξει τους 17-18oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 4-5 και στον Πατραϊκό κόλπο καθώς και στην παράκτια ζώνη της πόλης τα 6-7bf κατά περιόδους. Ενδεχόμενες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά του νομού στον Χελμό και στον Ερύμανθο, πράγμα το οποίο οφείλουμε να εξηγήσουμε ότι δεν είναι και τόσο σπάνιο για τόσο μεγάλα υψόμετρα παρ'όλο το προχωρημένο της εποχής.

Τρίτη του Πάσχα: Βελτιωμένος ο καιρός με μόνον κάποιες τοπικές νεφώσεις. Ίσως βρέξει στα πιο ορεινά τμήματα του νομού προς το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 10-20oC ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν μέσα στην ημέρα παραμένοντας από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις.

 

Επιμέλεια πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης (Ρωμανός Πατρών)
Για το meteoclub.gr: Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις