Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Η περιπέτεια του "συνεργάσιμου δανειολήπτη"- ΕΚΠΟΙΖΩ: Αγωνιούν χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών

 Αχαΐα: Η περιπέτεια του "συνεργάσι...

Τι λέει ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα

Η επικείμενη πώληση δανείων, στεγαστικών κι επιχειρηματικών σε ξένα funds προκαλεί καρδιοχτύπησε χιλιάδες δανειολήπτες και στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Ενόψει αυτής της εξέλιξης και λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων την τελευταία 5ετία λόγω κρίσης, 12.000 άτομα έχουν καταφύγει στο γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, για ένταξη στο νόμο Κατσέλη.

Από αυτούς το 80% έχει πάρει στεγαστικό δάνειο λέει ο υπεύθυνος του γραφείο της Ένωσης στην Πάτρα, Τάσος Νικολαδάκης, οι οποίοι περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου ως προς το ποσό τπου θα κληθούν να πληρώσουν εν τέλει, γεγονός που θα κρίνει και την τύχη του ακινήτου τους. Παρότι σε πρώτη φάση όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο και μέχρι να βγει η τελική απόφαση του δικαστηρίου έχουν προς το παρόν, ένα "μαξιλαράκι" προστασίας, η αγωνία υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάζει ο κ. Νικολαδάκης στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας έχουν προσφύγει 7.000 με 7.500  δανειολήπτες.

Ωστόσο σε γενικότερη κλίμακα, αυτή την περίοδο αρκετοί βρίσκονται στη διαδικασία της απόδειξης στις τράπεζες του "συνεργάσιμου δανειολήπτη".

"Όπως διαπιστώνουμε η διαδικασία είναι ανώφελη καθώς οι προτάσεις των τραπεζών για την αποπληρωμή του δανείου δεν έχουν αλλάξει σε τίποτα. Απλά συγκεντρώνουν στοιχεία από τους δανειολήπτες τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους. Οι προτάσεις τους δεν είναι ρεαλιστικές και δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα", υποστηρίζει μιλώντας στο thebest.gr.

Tην ίδια ώρα τονίζει ότι πολλοί δανειολήπτες , εξυπηρετούν τις δόσεις στις τράπεζες με δραματικές περικοπές, ακόμα κι αν είναι μειωμένες μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για το ύψος του ποσού που θα αποπληρωθεί. Ο κ. Νικολαδάκης κάνει λόγο για ανθρώπους που περιορίζουν την τροφή σε χωμί, ρύζι, μακαρόνια, που δεν επισκέπτονται γιατρό, που δεν σπουδάζουν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα εξακολουθούν όπως τονίζει να δέχονται ενόχληση από τις εισπρακτικές εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Τρέχουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ για να σώσουν το σπίτι τους - Μεγάλη αύξηση των αιτημάτων ένταξης στο νόμο Κατσέλη

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις