Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λάθη σε 88 αιτήσεις στον προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Γιατρών της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ

Λάθη σε 88 αιτήσεις στον προσωρινό Πίνακ...

«Προφανώς, κάποιοι εξ’ αυτών είχαν ″μπάρμπα στην Κορώνη″, ή έστω σε γειτονικό νομό…»

Λάθη στον υπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας και ανεργίας, καθώς και στη μοριοδότηση βάσει μεταπτυχιακών τίτλων, προκύπτουν από την αντιπαραβολή των δύο πινάκων, που καταχώρησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και του διορθωμένου του υπουργείου Υγείας, αναφέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με αφορμή το θέμα των προσωρινών Πινάκων Κατάταξης Ιατρών, της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για 100 θέσεις ιατρών ΜΕΘ.

«Προφανώς, κάποιοι εξ’ αυτών είχαν ″μπάρμπα στην Κορώνη″, ή έστω σε γειτονικό νομό…», αναφέρει ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων. Επιπλέον, επισημαίνει ότι για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσαρτήθηκε και καταρτίστηκε Πίνακας Κριτηρίων, καθώς και Πίνακας Κατάταξης, με πρωτοβουλία του υπουργού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ, όπως αυτές ορίζονται και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του.

Ειδικότερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων (υπήρχαν και 15 αιτήσεις που είχαν κριθεί από την επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ -και πράγματι ήταν- άκυρες, δεδομένου ότι αφορούσαν ειδικότητες ιατρών που δεν υπήρχαν στην προκήρυξη, ή είχαν ελλιπή στοιχεία) διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν κάποιες ή και όλες από τις παρακάτω παρατυπίες.

Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας σε όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, ο χρόνος ειδικότητας τους (60 μήνες για όλες τις ειδικότητες πλην των παιδιάτρων που είναι 48 μήνες), ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς, το ποια και που πρέπει να είναι η προϋπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν δεν οριζόταν, δεν αποτελεί προϋπηρεσία ο υποχρεωτικός χρόνος εκπαίδευσης του γιατρού για την απόκτηση ειδικότητας.

Συγκεκριμένα, για τους 36 υποψηφίους, για το Κ.Υ. Περιστερίου, όπου ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη αφορά την προϋπηρεσία τους σε ΠΦΥ, από τον έλεγχο προέκυψε ότι για τους 31 εξ’ αυτών είτε είχε καταγραφεί μεγαλύτερη προϋπηρεσία από τα έγγραφα/δικαιολογητικά που είχαν προσκομίσει, είτε μικρότερη. Στους υπόλοιπους 5 είχε προσμετρηθεί ως προϋπηρεσία μόνον ο χρόνος ειδικότητάς τους.

Σε 7 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας, ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα - δικαιολογητικά των υποψηφίων ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος, που δεν προσμετρείται (π.χ. χρόνος ανεργίας 7 μηνών το 2013). Σε μια περίπτωση έχει καταγραφεί λιγότερος δε χρόνος ανεργίας από αυτόν που προκύπτει από την βεβαίωση του ΟΑΕΔ που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος.

Σε 2 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη, διότι ο/η υποψήφιος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής/τρια ακόμη.

Σε μία περίπτωση δεν είχε προσμετρηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος αν και είχε προσκομισθεί.

Σε 51 περιπτώσεις είχε γίνει λάθος καταγραφή της προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ, η οποία αναλύεται ως εξής:

  • Σε 11 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας, που δεν προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά ή η επιλογή δεν αφορά ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ, αλλά το ΚΥ Περιστερίου (3 περιπτώσεις), στο οποίο η προϋπηρεσία που απαιτείτο, σύμφωνα με την προκήρυξη είναι προϋπηρεσία σε ΠΦΥ.
  • Σε 6 περιπτώσεις δεν είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ, ενώ προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.
  • Σε 34 περιπτώσεις υπάρχει λάθος καταμέτρηση, δηλαδή είχαν προσμετρηθεί είτε λιγότεροι μήνες προϋπηρεσίας, είτε περισσότεροι.

Τέλος, σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις