Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στεγαστικά δάνεια:Ραβασάκια από τις τράπεζες σε 400.000 δανειολήπτες - Αντίστροφη μέτρηση για πλειστηριασμούς

Στεγαστικά δάνεια:Ραβασάκια από τις τράπ...

Μέχρι τα μέσα του επόμενου Μαΐου

Τα δεύτερα ειδοποιητήρια σε δανειολήπτες στεγαστικών θα έχουν αποστείλει οι τράπεζες μέχρι τα μέσα Μαΐου. Με αυτά  θα ενημερώνουν 400.000 δανειολήπτες στεγαστικών, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30 ημέρες μέχρι και πάνω από 3 μήνες, ότι έχουν χαρακτηριστεί ως «μη συνεργάσιμοι».

Η επιστολή που θα λάβουν αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία ρύθμισης των δανείων τους, καθώς αν δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα των τραπεζών για διευθέτηση των οφειλών τους θα ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες απαίτησης του χρέους που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στον πλειστηριασμό.

Οι τράπεζες μέσω των επιστολών ζητούν αναλυτικό κατάλογο οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης αλλά και τα ποσά των φόρων, λογαριασμών κ.λπ. που δαπανά κάθε μήνα, ώστε να προχωρήσει σε ανάλογη ρύθμιση της οφειλής του δανειολήπτη.

Στην «κόκκινη» περιοχή βρίσκονται περίπου 450.000 στεγαστικά (αντιπροσωπεύουν το 40% των στεγαστικών) και στα πρώτα ειδοποιητήρια ανταποκρίθηκαν περίπου 50.000 δανειολήπτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις