Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Έρχονται 300 πρόσφυγες στην Ηλεία-Επιτάχθηκε το LM Village-Διακινητές σχεδιάζουν να περνούν πρόσφυγες από την Ελλάδα στην Ιταλία με ψαροκάικα

Δυτική Ελλάδα:Έρχονται 300 πρόσφυγες στη...

Προετοιμασίες στη Μυρσίνη Ηλείας- Δημοσιεύματα μιλούν για άνοιγμα του Μεσογειακού Διαδρόμου

Το απόγευμα του Σαββάτου εξεδόθη από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης εντολή επίταξης του LM Village στην Μυρσίνη, την οποία διετάχθη να εκτελέσει η 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.

Έτσι από νωρίς χθες σμηνίτες και στελέχη της 117 ΠΜ Ανδραβίδας με επικεφαλής τον Διοικητήκ. Δελήμπαλη μπήκαν στον χώρο και από τις μεζονέτες άδειασαν με νταλίκες τα ηλεκτρικά σκεύη και έπιπλα. Στα 36 σπίτια θα μεταφερθούν κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα από την 117 ΠΜ.

Την ίδια στιγμή ιδιώτες εργολάβοι για λογαριασμό της ΔΕΔΔΕΗ προχώρησαν στην εγκατάσταση μετασχηματιστών και καλωδίων για το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε από σήμερα το πρωί να υπάρχει ρεύμα στο παραθεριστικό κέντρο.

Η δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια αυτή. Ουδείς είχε ενημερωθεί για την επίταξη και μόνο όταν είδαν στο χώρο άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει.

Λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι  ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Ναμπίλ Μοράντ, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος και του επιβεβαίωσε την επίταξη για να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες, ενώ του κατέστησε σαφές ότι υπεύθυνη από ‘δω και στο εξής είναι η 117ΠΜ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο παραθεριστικό κέντρο, θα μεταφερθούν περίπου 300 πρόσφυγες από την Ειδομένη, ενώ σε δεύτερη φάση θα μεταφερθεί και άλλος αριθμός προσφύγων, αφού στον χώρο μελετάται η εγκατάσταση σκηνών ή ακόμη και λυόμενων κατασκευών.

Από χθες ο χώρος φρουρείται σε 24ωρη φάση από σμηνίτες της 117ΠΜ αναφέρει το patrisnews.com

More Photos: Δήμητρα Φιτσάλου


Eπίσης, ξένα δημοσιεύματα την ίδια ώρα μιλούν για ενεργοποίηση του Μεσογειακού διαδρόμου.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) οι διακινητές προετοιμάζουν το έδαφος για την ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο.

Οπως γράφει και η Deutsche Welle η εφημερίδα που επικαλείται διακινητές «τα τηλέφωνα των οποίων δημοσιεύονται στο facebook», οι σχετικές επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου.

Τρία θα είναι τα σημεία απόπλου -Κόστος 3.000-5.000 το άτομο

Ως σημεία αφετηρίας των ψαροκάικων αλλά και μικρών εμπορικών πλοίων αναμένεται να χρησιμοποιηθούν η Αττάλεια και η Μερσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και η Αθήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι διακινητές θέλουν να «προσφέρουν» ακόμη και δύο δρομολόγια την εβδομάδα ενώ ένας μιλά για μεταφορά ακόμη και 200 ατόμων με ένα σκάφος.
Οι οδηγίες που δίνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι να μένουν κρυμμένοι κάτω από το κατάστρωμα μέχρι τα σκάφη να περάσουν σε διεθνή ύδατα. Για τη διαδρομή αυτή οι διακινητές ζητούν από τους πρόσφυγες μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ, αναφέρει η FAS.

Μάλιστα σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, η ζήτηση για εναλλακτικές διαδρομές προς την κεντρική Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς και οι αρχές φοβούνται πως αυτές οι νέες εναλλακτικές διαδρομές που φέρεται να εξετάζουν οι διακινητές θα είναι μόνο οι αρχή.

Αβραμόπουλος: Δεν λύνονται όλα δια μαγείας επειδή υπογράψαμε συμφωνία


Σε συνέντευξή του προς τη κυριακάτικη Welt am Sonntag ο επίτροπος Mετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε να συνδράμουν τις ελληνικές προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζητά εν τω μεταξύ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
«Οι χώρες μέλη δεν μπορούν να περιμένουν ότι όλα θα λυθούν δια μαγείας επειδή επετεύχθη μια συμφωνία", λέει χαρακτηριστικά ο έλληνας επίτροπος, προσθέτοντας ότι τώρα ξεκινά η «σκληρή δουλειά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδειάζουν το παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη ...

Ηλεία: Συνεχίζονται με εντάσεις οι προετοιμασίες στο Hot ...

 

iefimerida.gr



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις