Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δύο χιλιάδες δέντρα φυτεύτηκαν από εθελοντές στην Πανεπιστημιούπολη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Δύο χιλιάδες δέντρα φυτεύτηκαν απ...

Σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες του Πανεπιστημίου

Εκατοντάδες κόσμου, φορείς, σωματεία, σχολεία, υπηρεσίες και εταιρικές οργανώσεις, φύτεψαν περί τα 2.000 δένδρα το πρωί της Κυριακής, με σύμμαχο τον καλό καιρό, σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, μεταμορφώνοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα σε έναν τόπο χαράς, πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, αναφέρονται τα εξής:

«Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα της Πρυτανείας για την εθελοντική δενδροφύτευση, στο πλαίσιο των δράσεων «Πράσινο Πανεπιστήμιο», υπήρξε μαζική και στις 11.00 το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για να λάβει οδηγίες και …σκαπτικά εργαλεία και να διασκορπιστεί σε κομβικά σημεία της Πανεπιστημιούπολης, όπου τους περίμεναν τα φυτά και ακριβή σχεδιαγράμματα για τη φύτευσή τους: Από τον ποταμό Χάραδρο έως τα κτίρια Ιατρικής – Φαρμακευτικής και από το Συνεδριακό Κέντρο έως τη Βιβλιοθήκη και τις Κοσμητείες!

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όπου μια υπεραιωνόβια ελιά, μεταφέρθηκε από τις απαλλοτριώσεις τις ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Αιγιάλειας, και μεταφυτεύτηκε στον υπαίθριο χώρο πλησίον της Πρυτανείας. Μία ακόμα αιωνόβια ελιά φυτεύτηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Τμήματος Φυσικής, ενώ τρία ακόμα παρόμοια ελαιόδεντρα είχαν φυτευτεί ήδη από χθες στο Τμήμα Φιλοσοφίας, στο «Πάρκο της Ειρήνης» και στο κτίριο Α’. Πέντε δένδρα συνολικά, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, οικολογική αλλά και αισθητική σημασία, που μεταφέρουν μνήμες και ιστορία της περιοχής μας μισής και πλέον χιλιετίας, με συμβολική αλλά και πραγματική αξία, στολίζουν από σήμερα επιλεγμένα σημεία της Πανεπιστημιούπολης. Οι συγκεκριμένες ελιές παραχωρήθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ, και στο τιτάνιο έργο της μεταφοράς και μεταφύτευσής τους βοήθησαν ο Δήμος Πατρέων, η Ολυμπία Οδός, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα!

Στη σημερινή δενδροφύτευση συμμετείχαν οι Πρυτανικές Αρχές, μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητικές οργανώσεις του Πανεπιστημίου, σχολεία (Καστριτσίου και Ρίου, Πειραματικά Πανεπιστημίου Πατρών, Αρσάκειο Λύκειο, Εκπαιδευτήρια Πάνου), φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής (Ροταριανός Όμιλος, Σύλλογος Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου Πατρών, Patrinistas, ΟΙΚΙΠΑ).

Το Δασαρχείο Πατρών μας προσέφερε τα 2.000 φυτά, ενώ το κάλεσμα του Πανεπιστημίου υποστήριξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, το Πυροσβεστικό Σώμα, η 6η ΕΜΑΚ Πατρών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Σαμαρείτες, η ΕΡΓΟΣΕ, η Ολυμπία Οδός, ο ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ΑΕ, οι εταιρείες Praktiker και «Λουξ», καθώς και το Αρτοποιείο «Βασίλης Ραυτόπουλος».

Υπεύθυνοι για την εκδήλωση, που τελούσε υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Πρυτάνεως Γιώργου Αγγελόπουλου, ήταν η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Ελεύθερων Χώρων, κ. Ευγενία Πετροπούλου και η Δρ. Νάντια Μαραζιώτη από το «Πράσινο Πανεπιστήμιο», τους οποίους και πρέπει να συγχαρούμε όχι μόνο για την πραγματικά άρτια οργάνωση και το κέφι τους, αλλά και για τον σεβασμό που αντιμετωπίζουν την περιβαλλοντική ανάπτυξη της κοινότητάς μας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις