Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Θ. Παπαθεοδώρου για τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Θ. Παπαθεοδώ...

Τουλάχιστον 10 επιθέσεις ακόμη και με μολότοφ, μέχρι σήμερα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υπουργό Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα έκανε ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και για τα επανηλειμμένα χτυπήματα στα γραφεία του κινήματος στην Αθήνα από κουκουλοφόρους. Μάλιστα επισημαίνεται πως έχουν γίνει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 10 επιθέσεις με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα ακόμη και βουλευτών.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

"Τους τελευταίους μήνες, τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, έχουν γίνει στόχος επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, από ομάδες των «γνωστών- αγνώστων» κουκουλοφόρων, πάνω από δέκα φορές, και συνεχώς με αυξανόμενη επικινδυνότητα, κατά τις οποίες έχουν επανειλημμένα κινδυνεύσει  εργαζόμενοι, μέλη του ΠΑΣΟΚ, διερχόμενοι πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων. Θύμα της πρόσφατης επίθεσης, την Παρασκευή 5/2/2016, λίγο μετά τις 20.30, ήταν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, του οποίου η ζωή και η σωματική ακεραιότητα ετέθη σε κίνδυνο.

Ομάδα κουκουλοφόρων έριξαν εναντίον του και εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ βόμβες μολότοφ. Από τύχη, αλλά και από την ψυχραιμία που επέδειξε ο συνάδελφος Γιώργος Αρβανιτίδης, αποφεύχθηκε ο σοβαρός  τραυματισμός του. Την επομένη μέρα, το Σάββατο 6/2/2016, τα κεντρικά  γραφεία έγιναν και πάλι στόχος επίθεσης, με τους «γνωστούς-άγνωστους» να εκτοξεύουν πάνω από 20 βόμβες μολότοφ στην είσοδο του κτηρίου.

Η ολιγωρία, και η αδράνεια του Υπουργού Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη είναι πλέον σκανδαλώδεις. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια στον κ. Πρωθυπουργό σχετικά την  ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, καθώς και τις παραστάσεις στελεχών και Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο για το ίδιο θέμα, η αστυνόμευση της περιοχής παραμένει πλημμελής και οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται με αυξανόμενη ένταση και επικινδυνότητα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνει απλά τις επιθέσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιες είναι οι οδηγίες που έχει δώσει στη ΓΑΔΑ, για την πρόληψη και αποτροπή αυτών των επιθέσεων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και  πότε προτίθεται να αντιδράσει και να πράξει επιτέλους το καθήκον του ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέναντι σε επιθέσεις που έχουν πλέον στοχοποιήσει ένα πολιτικό Κόμμα;

  2. Για ποιούς λόγους η ΕΛ.ΑΣ. είναι πάντα απούσα από την συγκεκριμένη περιοχή κατά την ώρα εκδήλωσης αυτών των επιθέσεων;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις