Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Η νέα "Οδύσσεια" των υπερχρεωμένων πολιτών- Καθυστερήσεις από τις Τράπεζες καταγγέλλει το ΙΝ.ΚΑ.

Δυτική Ελλάδα: Η νέα "Οδύσσεια"...

"Οι Τράπεζες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες"

Πλήθος τηλεφωνικών καταγγελιών δέχονται τα γραφεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα από υπερχρεωμένους δανειολήπτες που καταγγέλλουν ότι εναγωνίως προσπαθούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα εκ του Νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να υπαχθούν στη διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλών τους αλλά δυστυχώς οι τράπεζες δεν τους εξυπηρετούν.

Τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (Νόμος Κατσέλη), μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα ειρηνοδικεία έως καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας μέσω του Εκπροσώπου του κ. Φώτη Αλεξόπουλου καταγγέλλει ότι διάφορα πιστωτικά ιδρύματα (π.χ. Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Alpha Bank, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κλπ), καθυστερούν δραματικά στον χρόνο σχετικά με την  χορήγηση τόσο των δανειακών συμβάσεων, καθώς και των αναλυτικών καταστάσεων οφειλών.

Ο Κ. Αλεξόπουλος τονίζει ότι σύμφωνα με το Ν.3869/2010 οφείλουν τα πιστωτικά ιδρύματα απαρέγκλιτα να χορηγούν εντός προθεσμίας ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ από την κατάθεση της αίτησης για τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις.

Το να δηλώνουν οι τράπεζες «αδυναμία» λόγω φόρτου εργασίας η λόγω ελλείψης προσωπικού μας βάζει σε σκέψεις ότι γίνεται εσκεμμένα αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος επισημαίνει το συγκεκριμένο γεγονός και προειδοποιεί ότι: Tο γεγονός ότι πολλά Ειρηνοδικεία της επαρχίας έως πρόσφατα δεν ελάμβαναν αιτήσεις υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ήδη από τον Αύγουστο του 2015, ουσιαστικά στερούν το δικαίωμα από τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη να υπαχθεί στο Ν.3869/2010 και να ρυθμίσει τις οφειλές του, προστατεύοντας παράλληλα την κύρια κατοικία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις