Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίρριο: Στον αέρα η Δυτική προβλήτα… Βίντεο Ντοκουμέντο μέσα στο βυθό

Αντίρριο: Στον αέρα η Δυτική προβλήτα… Β...

Ο κ. Γαρδικιώτης μίλησε για ολιγωρία του Λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Πλοιάρχων της Πορθμειακής γραμμής  Ρίου Αντιρρίου Γιάννης Γαρδικιώτης για την Δυτική προβλήτα του Αντιρρίου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. Ο Πρόεδρος παραχώρησε τα παρακάτω έγγραφα και βίντεο ντοκουμέντο  που καταγράφει μέσα στο βυθό το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η Δυτική Προβλήτα από τα βαρέα οχήματα καθώς και από την θάλασσα.

Ο κ. Γαρδικιώτης μίλησε για ολιγωρία του Λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου που δεν έχει  κάνει κάτι για την  αποκατάσταση των ζημιών. Τόνισε επίσης ότι τα ferry boat  πληρώνουν φόρους αλλά δεν έχουν δεί να λειτουργούν ανταποδοτικά πλην μερικών εξαιρέσεων όπως αναφέρει στο βίντεο  που ακολουθεί.

Στο βίντεο οι υποβρύχιες εικόνες είναι από τον Σεπτέμβριου του 2013 και ανήκουν στο αρχείου του Λιμενικού ταμείου που για τις ανάγκες της πραγματοποίησης της μελέτης ήταν απαραίτητες. Σήμερα η εικόνα δεν είναι αυτή όπως θα δείτε στις πρόσφατες φωτογραφίες το πρόβλημα έχει  επιδεινωθεί .

Δείτε το βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του Nafpaktianews.gr και δηλώσεις του προέδρου των Πλοιάρχων Γιάννη Γαρδικιώτη.

Η απάντηση του προέδρου του Δ.Λ.Τ.Ναυπάκτου Αντώνη Φράγκου έχει ως εξής:
Προς μεγάλη μου έκπληξη άκουσα σήμερα τον Πρόεδρο της Πορθμειακής Γραμμής Ριου – Αντιρρίου να μιλά στο Nafpaktia News για «υποσχέσεις» οι οποίες μένουν στα λόγια σχετικά με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πορθμειακή γραμμή.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο έργο που εκτέλεσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου επί θητείας μου ήταν εργασίες μικρής κλίμακας για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και των δεστρών στον Δυτικό Προβλήτα. Επίσης ικανοποιήσαμε άμεσα ένα αίτημα πολλών χρόνων σχετικά με υδροδότηση των πλοίων και για πρώτη φορά παρέχουμε νερό στη πλοία της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου. Σημειώνεται δε ότι ο ηλεκτρολόγος του Λιμενικού Ταμείου συντηρεί σε τακτική βάση τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πυλώνες φωτισμού κ.α.).
Οι καθιζήσεις και σπηλαιώσεις στον Δυτικό Προβλήτα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έχουμε δεσμευθεί ότι θα επιλύσουμε.
Από τον Δεκέμβριο 2013 έχει συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό του ΔΛΤΝ η υπ’ αριθμ. 42/2013 μελέτη με τίτλο «Αποκατάσταση Βλαβών Συντήρησης Μονίμων Εγκαταστάσεων Χερσαίας Ζώνης λιμένα Αντιρρίου», προϋπολογιστικού κόστους 34.500€.
Η εν λόγω μελέτη ακόμη βρίσκεται στη διαδικασία της οριστικοποίησης καθώς δεν έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη δημοπράτηση του έργου. Σημειώνεται ότι το ΔΛΤΝ έχει την οικονομική δυνατότητα να δημοπρατήσει άμεσα το έργο, εφόσον αδειοδοτηθεί.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί το ΔΛΤΝ, στις 2/12/2015, δηλαδή μόλις χθες, συζητήθηκε σε Τακτική Συνεδρίαση του ΔΛΤΝ το υπ’ αριθμ. 12 θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με τις Προβλήτες Ρίου –Αντιρρίου και την ασφαλή προσέγγιση σε αυτές. Ομόφωνα το ΔΣ του ΔΛΤΝ αποφάσισε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί άμεσα η υπάρχουσα μελέτη για την επισκευή του Δυτικού Προβλήτα Αντιρρίου για να δημοπρατηθεί το έργο.
Η εύρυθμη λειτουργία της Πορθμειακής Γραμμής Ρίου – Αντιρρίου αποτελεί πρώτο μέλημα του ΔΛΤΝ, ωστόσο, τα χρόνια προβλήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε απαιτούν πλήθος αδειοδοτήσεων και συνιστούν χρονοβόρες διαδικασίες.
Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Προέδρου της Πορθμειακής Γραμμής Ρίου Αντιρρίου να συζητήσω το θέμα και να τον ενημερώσω για τις μέχρι τώρα ενέργειες μας για τις οποίες προφανώς δεν έχει ενημερωθεί.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ
Αντώνιος Φράγκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις