Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθη ο όγδοος δράστης του μακελειού στο Παρίσι

Συνελήφθη ο όγδοος δράστης του μακελειού...

Τον έπιασαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Η φωτογραφία του Σάλαχ Αμπντεσλάμ, του Γάλλου που είχε γεννηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες, δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής, όταν η γαλλική αστυνομία εξέδωσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, φωτογραφίζοντας τον ως τον όγδοο δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με το βελγικό ραδιόφωνο RTL, ο 26χρονος δράστης συνελλήφθη στις Βρυξέλλες. Είχε περάσει από τη Γαλλία στο Βέλγιο το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μαζί με άλλους δυο άνδρες. Τους σταμάτησαν στα σύνορα για έλεγχο αλλά τα ονόματά τους δεν προέκυψαν σε καμία λίστα καταζητούμενων και έτσι τους άφησαν να φύγουν!

Λίγες ώρες αργότερα, όλοι κατάλαβαν το λάθος που είχε γίνει! Αργότερα όμως προέκυψε ότι ο 26χρονος καταζητούμενος ήταν εκείνος που νοίκιασε το VW Polo, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το Bataclan και το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο παρισινό θέατρο, όπου περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο αδερφός του καταζητούμενου, ο 31χρονος Ibrahim Abdeslam, γνωστός και ως Brahim Abdeslam ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές καμικάζι που ανατινάχθηκε στην επίθεση στην Rue Voltaire. Ο τρίτος αδερφός Abdeslam, το μικρό όνομα του οποίου δεν είναι γνωστό, έχει συλληφθεί στο Βέλγιο.

πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις