Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτός διδακτέας ύλης και με υπουργική απόφαση η Γενοκτονία

Εκτός διδακτέας ύλης και με υπουργική απ...

Επί των ημερών του Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική κατακραυγή για τον Νίκο Φίλη και τις δηλώσεις άρνησης της Ποντιακής Γενοκτονίας, μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την εξαίρεση διδασκαλίας της Γενοκτονίας των Ποντίων από την ύλη της Γ' Λυκείου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η εξαίρεση της διδασκαλίας έγινε με υπουργική απόφαση τον περασμένο Ιούνιο όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο Αριστείδης Μπαλτάς, κάνοντας λόγο για αιφνίδια και επιστημονικά ανεξήγητη αφαίρεση του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του «Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα», στην οποία αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής το σύνολο σχεδόν των κομμάτων καταδίκασε τον υπουργό Παιδείας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις αποτυπώνουν την προσωπική άποψη του Ν. Φίλη και πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για μικροπολιτικούς λόγους. Αμφισβητώντας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις την επιστημονική ακρίβεια του όρου «γενοκτονία» για τη μαζική εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού, ο κ. Φίλης τοποθέτησε τον εαυτό του στο μάτι ενός κυκλώνα οργισμένων αντιδράσεων και κατακραυγής, ακόμη και από τους ίδιους τους συντρόφους του εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Έφερε επίσης σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, επιβαρύνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα στην πλέον ακατάλληλη συγκυρία, καθώς υπάρχει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά. Κάποια από αυτά, μάλιστα, όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφορούν άμεσα τον Ν. Φίλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις