Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Ν. Φάμελος "αντικαταστάτης" του Γ. Μπάμη

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Ν. Φάμελος "αντι...

Λόγω της καταδίκης του κ. Μπάμη σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας

Με διαπιστωτική πράξη του εκτελών χρέη Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Σάκη Παναγιωτόπουλου, τέθηκε σε αργία από τις 14 Οκτωβρίου 2015,  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών στο δήμο Ζαχάρως, Γιώργος Μπάμης.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε από τον κ. Παναγιωτόπουλου, λόγω της καταδίκης του κ. Μπάμη σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για απόπειρα απιστίας κατά συναυτουργία.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κ. Μπάμης αποπειράθηκε ως μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Ζαχάρως, να ζημιώσει τα οικονομικά του δήμου, στην γνωστή υπόθεση με την ενοικίαση δωματίων στον Καϊάφα, μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007.

Αφορά λοιπόν την έγκριση δαπανών και την διάθεση πιστώσεων στις 8 Ιουλίου του 2008, ποσού 26.340 ευρώ υπέρ ιδιώτη για την ενοικίαση καταλυμάτων σε στρατιώτες και εργαζόμενους που συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως μετά τις φωτιές.

Ο Επίτροπος όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέστρεψε το ένταλμα, δεν το ενέκρινε και κατόπιν παρέμβασης της αντιπολίτευσης η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Η απόφαση παύσης ισχύει μέχρι την τυχόν έκδοση αθωωτικής απόφασης.
Τα καθήκοντα του αναλαμβάνει ο δήμαρχος
Έτσι, ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Μπάμης δεν ασκεί πλέον τα καθήκοντά του από την στιγμή που του κοινοποιήθηκε η απόφαση και σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει και ο ίδιος την νομική οδό για να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Όπως δήλωσε χθες στην Πρωϊνή ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Νίκος Φάμελος που επιβεβαίωσε την παύση του κ. Μπάμη και την απομάκρυνση αναγκαστικά από την θέση του, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που είχε ο πρώην αντιδήμαρχος θα αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ο κ. Φάμελος  δηλωσε ότι δεν θα κάνει καμία αλλαγή και καμία τροποποίηση της απόφασης που είχε εκδώσει  πρόσφατα για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους, δεν θα ορίσει κανένα νέο πρόσωπο στη θέση του κ. Μπάμη  και επομένως τα οικονομικά του δήμου θα μείνουν στα χέρια του δημάρχου Ζαχάρως.

ilialive

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις