Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δρόμος Αγρινίου - Καρπενησίου: Σύγχρονο γεφύρι της Άρτας

Δρόμος Αγρινίου - Καρπενησίου: Σύγχρονο ...

Το έργο αναμένονταν να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του ήταν τα δύο χρόνια.

πρόσωπο, την ανερ Ο μύθος του γεφυριού της Άρτας ξαναζεί στην περιοχή μας με διαφορετική εκδοχή. Αυτή του δρόμου Αγρινίου – Καρπενησίου. Η υπόθεση ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους και για το λόγο αυτό παρουσιάζονται επιφυλακτικοί και αγανακτισμένοι λόγω του πολυετούς εμπαιγμού που έχουν υποστεί.

Σκοπός τους είναι να πιέσουν τους αρμοδίους ώστε να αντιληφθούν την δραματική κατάσταση στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αλλά και την επικινδυνότητα στις καθημερινές μετακινήσεις τους, ώστε οι εργασίες για το νέο δρόμο να ξεκινήσουν άμεσα. Εφόσον όμως υπάρχει κόλλημα στην περιοχή της Ερμίτσας – Αγ. Ιωάννη Ρηγανά, απ’ όπου και προβλέπεται η αρχή της κατασκευής του νέου δρόμου, οι σχεδόν 2.500 κάτοικοι και οι 10 πρόεδροι των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων, επιδιώκουν οι εργασίες κατασκευής του δρόμου να ξεκινήσουν ή από την περιοχή της «Μεταλλοπλαστικής» πριν την Καμαρούλα, ή μετά από αυτήν, από την περιοχή του «Όνειρο Club». Παράλληλη επιδίωξή τους είναι να συντηρηθεί και ο υφιστάμενος δρόμος, ο οποίος όπως καταγγέλλουν εδώ και περίπου 7 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένος στην τύχη του και μόνο πέρσι, κατόπιν έντονων διαμαρτυριών, έγινε μια μικρή συντήρηση, χωρίς αυτή να επαλειφθεί φέτος.

Ήδη έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου και είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα της κατασκευής του και των αποζημιώσεων για όλη την έκτασή του, ενώ ήδη ο ανάδοχος έχει εγκατασταθεί. Συγκεκριμένα, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 είχε διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την βελτίωση του δρόμου, στον οποίο είχε ανακηρυχθεί ανάδοχος η τεχνική εταιρεία «Παπαϊωάννου». Τα χιλιόμετρα της κατασκευής είναι 7,15. Το έργο αναμένονταν να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του ήταν τα δύο χρόνια. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω ΕΣΠΑ και ανέρχεται στα 29.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων των αποζημιώσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι που να σηματοδοτεί την αρχή.

 

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις