Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μόλις έφθασε στα Ster ο Μάκβεθ - Φασμπέντερ (Τρέξτε κορίτσια...)

Μόλις έφθασε στα Ster ο Μάκβεθ - Φασμπέν...

Τelegraph: «Γεννήθηκε γι΄αυτό»

ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το μυθικό ρόλο-παράσημο κατακτάει ο ακαταμάχητος γερμανοιρλανδός ηθοποιός Μαικλ Φασμπέντερ ως ατρόμητος, φιλόδοξος, βίαιος και παθιασμένος στρατηγός Μάκβεθ στη διάσημη ιστορία του Σαίξπηρ μετά τους Λόρενς Ολίβιε, Πίτερ ο Τουλ, Ιαν Μακ Κέλεν, Κένεθ Μπράνα, Ιθαν Χοκ. Η αξεπέραστη τραγωδία αναβιώνει στο εκράν ως «επικίνδυνο και εφιαλτικό γουέστερν» από τον αυστραλό σκηνοθέτη Τζάστιν Καρζέλ και με την γαλλίδα σταρ Μαριόν Κοτιγιάρ ως δαιμονική Λαίδη. Απόψε Πέμπτη το φιλμ κάνει πρεμιέρα στα Ster Cinemas της Πάτρας, ώρες 8.10 και 10.30 μ.μ.

Μεταφερόμαστε στη σκοτεινή Σκωτία, τους καιρούς που τα πιο αιμοσταγή φονικά και εγλήματα οδηγούσαν εγγυημένα στον ... βασιλικό θρόνο. Ο Μάκβεθ τυφλώνεται από την επιθυμία της εξουσίας με σύμμαχο την αδίστακτη γυναίκα του. Η ταινία με την ατμόσφαιρα “Games of Thrones” έκανε το ντεμπούτο της στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και ο σκηνοθέτης εξήγησε πως επέμειναν στην σαιξπηρική γλώσσα υπογραμμίζοντας το «αχόρταγο της ανθρώπινης φύσης». Ο Μαικλ Φασμπέντερ είπε τότε πως έψαξε τη δική του «φωνή», έχοντας μελετήσει βαθιά τους προκατόχους του. Και όπως δείχνουν οι διεθνείς κριτικές τα κατάφερε. Η Telegraph γράφει «Ο Φασμπέντερ γεννήθηκε γι΄αυτό. Οταν ομολογεί στη σύζυγό του τη δολοφονία του βασιλιά αλλά και πως παρανοεί , ο θεατής καθηλώνεται από την εγκεφαλική του ερμηνεία».

Ταυτόχρονα η Guardian τον χρίζει τον πιο «άφοβο performer”. Kι εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένες με τον Σαίξπηρ «στα πόδια μας» χάρη στις υψηλές επιδόσεις του πιο ποθητού γερμανοιρλανδού ηθοποιού, φανατικού λονδρέζου και sex symbol.

 

O 38χρονος πρωταγωνιστής με το αψεγάδιαστο κορμί που ανακαλύψαμε στο «ανεξάρτητο» κοινωνικό φιλμ «Fish Tank» και μετά εισέβαλε στο Χόλιγουντ ( 300, X-Men, Προμηθέας, Μια επικίνδυνη μέθοδος, Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος, O συνήγορος) ενώ ξεγυμνώθηκε κανονικά ως sex addict Δον Ζουάν στο «Shame» και σύντομα θα δούμε και ως Στιβ Τζομπς, αποτελεί έναν από τους πλέον περιζήτητους ηθοποιούς των ημερών μας. Eχουν προηγηθεί τα πιο γοητευτικά εξώφυλλα ανδρικών περιοδικών αφού η σινιέ γκαρνταρόμπα του πάει τόσο-τόσο πολύ. Με τελευταίες «κατακτήσεις»τη Λιουπίτα Νιόνγκο, τη Ναόμι Κάμπελ, την Αλίσια Βισκάντερ αποθαρρύνει όσες θαυμάστριες δεν ανήκουν στη συνωμοταξία της «εξωτικής ομορφιάς» , της νεαρής ηλικίας και δεν αρέσκονται στη Formula 1 αλλά όπως δείχνουν οι ολοένα αυξανόμενες φαν του στο διαδίκτυο, όσο ζει ελπίζει κανείς…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight