Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κρίση και αφραγκία έφεραν νέες συνήθειες και στην παραλία– Τα χαμηλού κόστους μπάνια του λαού

Πάτρα: Κρίση και αφραγκία έφεραν νέες συ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Λιγότερος ο κόσμος στα παραθαλάσσια καταστήματα

Νέες συνήθειες απέκτησαν φέτος το καλοκαίρι όλο και περισσότεροι Πατρινοί και για τα μπάνια τους καθώς το περιορισμένο τους «μπάτζετ» αλλά και το αρχικό σοκ των capital controls στις Τράπεζες τους υποχρεώσει να υιοθετήσουν άλλες πρακτικές.

Έτσι, κατά την καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε, ο κόσμος στα παραθαλάσσια μαγαζιά ήταν αισθητά λιγότερος από άλλα χρόνια, ενώ και όσοι κάθονταν σε μια καφετέρια ή σε κάποια ταβέρνα έκανε σαφώς μικρότερη κατανάλωση. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν στο thebest.gr επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις δημοφιλείς παραλίες της Πάτρας, το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών.

Αρκετοί από τους συμπολίτες που κάθονταν στα μαγαζιά τους περιόριζαν στο ελάχιστον τα αγαθά που αγόραζαν κι έτσι μπορεί ολόκληρες οικογένειες με παιδιά να έπαιρναν το πολύ έναν καφέ. Στα δε εστιατόρια μια-δυο μερίδες κάλυπταν τις ανάγκες 3 και 4 ατόμων… Την ώρα που τα μαγαζιά πάλευαν για να καλύψουν τα έξοδά τους, ακριβώς δίπλα στα «ελεύθερα» σημεία των παραλιών γινόταν το αδιαχώρητο.

Παρέες νέων ανθρώπων με το καφέ από το σπίτι ή το δρόμο και οικογένειες με τα ταπεράκια μαζί τους απολάμβαναν το μπάνιο τους με ελάχιστο κόστος. Η νέα συνήθεια αυτή συνήθεια έγινε καθεστώς για πολλού συμπολίτες που δεν μπορούσαν να ξοδεύουν καθημερινά 7-10 ευρώ για να δροσιστούν τις καυτές μέρες του καλοκαιρού.

Μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών ήταν ακόμα πιο οργανωμένοι με δικές τους «σπαστές» ξαπλώστρες, καρέκλες, ομπρέλες ακόμα και μικρές… τέντες για τον ήλιο. Μια εντελλώς διαφορετική συμπεριφορά από ότι τα προηγούμενα χρόνια με στόχο φυσικά να περιοριστούν τα έξοδα του οικογενειακού αλλά και ατομικού προϋπολογισμού.

Και φυσικά οι παρέες δύσκολα κινούσαν όλα τα Ι.Χ. που διαθέτουν. Οι συνεννοήσεις για μαζικές μεταφορές με ένα αυτοκίνητο ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα, ενώ μαζικότατη ήταν και η μεταφορά με λεωφορεία και προαστιακό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι πιο κοντινές προς την Πάτρα παραλίες «πνίγηκαν» από κόσμο καθώς δεν υπήρχαν χρήματα για βενζίνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις