Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Εμπρησμό από πρόθεση δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις - Απολογισμός της μεγάλης φωτιάς στα Συχαινά - 200 περίπου στρέμματα έκαψαν οι φλόγες- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Εμπρησμό από πρόθεση δείχνουν οι π...

Καλά στην υγεία τους οι Πυροσβέστες που τραυματίστηκαν

08.35 Μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις πυρκαγιών χαρακτηρίζει το συμβάν στα Συχαινά της Πάτρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στο νομό Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, μιλώντας στο thebest.gr. Όπως αναφέρει οι άνεμοι ήταν ισχυρότατοι, με αποτέλεσμα να πετάγονται διαρκώς σπίθες και να δημιουργούνται νέες εστίες πυρκαγιάς, που κατευθύνονταν σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση,έχουν αποτεφρωθεί περίπου 200 στρέμματα χορτολιβαδικής κυρίως έκτασης. To ανακριτικό έφτασε στον τόπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή  το οποίο κάνει την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ξεσπάσει φωτιές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον Διοικητή νομού της ΠΥ Νίκο Ρουμελιώτη, οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες οδηγούν στην κατεύθυνση του εμπρησμού από πρόθεση.

 

Η φωτιά όπως εξηγεί ο κ. Ρουμελιώτης ξεκίνησε από μία εστία αλλά η εξάπλωση ήταν πολύ γρήγορη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, που δημιουργούσαν νέα μέτωπα.

Ωστόσο το πυροσβεστικό σώμα για μια ακόμα φορά απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια αλλά στάμάτησαν στον περιβάλλοντα χώρο. Στη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες από την ένταση της φωτιάς και του καπνού.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και εξήλθαν.

Επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες ένα πυροσβεστικό όχημα.

 


07.15 Στη φάση της πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς ώστε να μην υπάρχει ούτε σπίθα, έχει προχωρήσει η πυροσβεστική. Στο σημείο βρίσκονταν όλη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικήςκαι συγκεκριμένα 50 άνδρες με 25 οχήματα και 29 άτομο πεζοπόρο.

22:15 Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές που τις συνέδραμαν κατάφεραν να σβήσουν τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Άνω Συχαινά της Πάτρας. Στο σημείο θα παραμείνουν όλο το βράδυ Πυροσβέστες για το φόβο των αναζωπυρώσεων ενώ η αποτίμηση για την έκταση που έγιναν στάχτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες, είναι καλά στην υγεία τους. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας κι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Όσο για το Πυροσβεστικό καταστράφηκε ολοσχερώς.

 

18.58: Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν πλήρως υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. (δείτε εδώ)

Αυτή την ώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Φωκίδα όπου έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι φωτιά και η οποία λαμβάνει διαστάσεις. Μάλιστα, το εκεί μέτωπο ενισχύεται και από δυνάμεις της Πάτρας.

 

17.40: Δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν νωρίτερα στο μέτωπο της φωτιάς, όταν το πυροσβεστικό όχημα τους, βρέθηκε εγκλωβισμένο ανάμεσα στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Οι τραυματίες πυροσβέστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον πρώτο τραυματία ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Ο δεύτερος πυροσβέστης που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Πάτρα: Φωτορεπορτάζ από το μέτωπο της φωτιάς στα Συχαινά

17.21: Αισιόδοξα, αλλά όχι καθησυχαστικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Άνω Συχαινά της Πάτρας, που ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στις φλόγες και η κατάσταση μοιάζει να ομαλοποιείται.

Παράλληλα, πριν από περίπου μισή ώρα άνοιξε το ρεύμα της περιμετρικής που είχε κλείσει, εξαιτίας της φωτιάς.

16.38: Όπως πληροφορείται το thebest.gr, δυο πυροσβέστες που βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς, εξαιτίας του έντονου καπνού αισθάνθηκαν αδιαθεσία, ωστόσο η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

 

16.04: Πριν από 1 λεπτό στον ουρανό πάνω από την μεγάλη πυρκαγιά ακούστηκαν και οι έλικες του ελικοπτέρου Ericsson  που επέστρεψε στην μάχη με τις φλόγες μετά από μιαμιση ώρα προφανώς λόγω αναγκαιότητας για ανεφοδιασμό καυσίμων.

16.00: Αυτή την ώρα κατά των πολλαπλών μετωπων της πυρκαγιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

15.57: Συνεχίζουν να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη οι πυροσβέστες για την αντιμετώπιση της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτη και η οποία πλησιάζει απειλητικά σπίτια στα Συχαινά. Οι ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα είναι διαρκείς, όπως φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξε πριν από λίγο ο Γιάννης Πομώνης.

15.35 Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα στην περιοχή των Άνω Συχαινών με το απόγευμα και το βράδυ να προμηνύονται μακρά. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να κατασβέσουν τη φωτιά δεν έχουν αποδώσει ακόμη. Στη μάχη έχουν ριχτεί δυο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, δεκάδες άνδρες της πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα.

14.24 Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά ανάμεσα τα Συχαινά και τη Βούντενη με τους ανέμους να τη βοηθούν στην ταχύτατη εξάπλωσή της.

Φυσικό "όριο" κι ελπίδα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης η περιμετρική οδός κάτω από την οποία ελπίζουν να μην επεκταθούν οι φλόγες. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Πάτρα: Η πυρκαγιά στα Συχαινά "κατάπιε" πυροσβεστικό όχημα - Ακούστηκαν αλλεπάληλες εκρήξεις - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

12.35 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή των Άνω Συχαινών στην Πάτρα.

Επί τοπου επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβετικής υπηρεσίας Πατρών και 35 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα με 16 άνδρες.

Στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Για την ώρα παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος των τούνελ.

Οι ισχυροί άνεμοι στάθηκαν εξ αρχής σύμμαχος στο να εξαπλωθεί άμεσα η φωτιά, ενώ την πόλη έχει σκεπάσει σύννεφο καπνού.

*ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12.35

Κλειστό είναι το ένα ρεύμα της περιμετρικής

Κλειστό είναι το ένα ρεύμα της περιμετρικής

Κλειστό είναι το ένα ρεύμα της περιμετρικής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις