Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Διαβάστε τι ήταν τελικά αυτό το λαμπερό αντικείμενο που είδαμε χθες στον αχαϊκό ουρανό - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Διαβάστε τι ήταν τελικά αυτό το λ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο λόγος για τον ISS

Όσοι λίγοι μπόρεσαν να δούν ένα φωτεινό αντικείμενο χθες στο ουράνιο στερέωμα και στην Πάτρα, επι της ουσίας διέκριναν κάτι που κινείται με συχνή περιοδικότητα γύρω απο τη γή (σχεδόν κάθε 2 εβδομάδες είναι ορατό και απο τη γή). Ο λόγος για τον πασίγνωστο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS International Space Station).

Ο διεθνής διαστημικός σταθμός στον οποίο βρίσκονται αυτή τη  στιγμή έξι αστροναύτες ήταν ορατός από την Ελλάδα και την Πάτρα δύο φορές καθώς η τροχιά του τον έφερε την πρώτη φορά στο ζενίθ του ουράνιου θόλου και τη 2η φορά πιο χαμηλά στον ορίζοντα. Ο ISS βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 407 χλμ πάνω απο τη γή και κινείται με ταχύτητα 27.623 χλμ/ώρα γύρω απο αυτή.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τους ανθρώπους της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "Ωρίων" οι οποίοι μας εξήγησαν πως δεν πρόκειται για κάποιο άγνωστο είδος δορυφόρου, αλλά για τον ISS ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος από έναν κλασικό δορυφόρο. Οι απλοί δορυφόροι (τηλεπικοινωνιών κλπ) δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Ο διεθνής διαστημικός σταθμός ωστόσο είναι ορατός κι αν κάποιος γνωρίζει την τροχιά του μπορεί να τον βρει και μάλιστα να τον φωτογραφίσει με τη δυνατότητα τηλεσκοπίου.

Η τροχιά του ISS ανα πάσα στιγμή, αλλά και το τι βλέπουν οι αστροναύτες από αυτόν κάθε δευτερόλεπτο, είναι διαθέσιμα και στο διαδίκτυο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις