Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ειδικό αφιέρωμα στην "μαύρη" επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο θα κάνει η ΕΡΤ Πάτρας

Ειδικό αφιέρωμα στην "μαύρη" ε...

Την εκπομπή - αφιέρωμα θα παρουσιάσει ο Γιάννης Παντελόπουλος τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Tη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ Πάτρας ένα ειδικό αφιέρωμα Μνήμης για την Κύπρο, με τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική Εισβολή.

Το αφιέρωμα γίνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις, μηνύματα και μαρτυρίες για την Κυπριακή Τραγωδία και τη συνεχιζόμενη Τουρκική Κατοχή.

Στο αφιέρωμα θα ακουστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιπριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης της Πάτρας, Δημάρχοι, ιστορικοί και καθηγητές Πανεπιστημίων.

Επίσης θα κατατεθούν μαρτυρίες πολεμιστών, οικογενειών πεσόντων και αγνοουμένων του 1974 από την Αχαΐα καθώς και Κυπρίων από τα Κατεχόμενα.

Στο αφιέρωμα θα παρέμβουν οι Σταύρος Κουμπιάς, Καθηγητής, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και επίτιμος δημότης Πατρέων, Παντελής Κυπριανός Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κύπριος ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Βοσκός και ο Πατρινός συγγραφέας – Δικηγόρος Χρήστος Μούλιας.

Για την επέτειο, θα κληθεί και θα μιλήσει ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο οποίος το 1994 τίμησε τους Αχαιούς πολεμιστές της Κύπρου, στην πρώτη πανελλήνια και παγκύπρια εκδήλωση που οργανώθηκε από το Δήμο Πατρέων με την ευκαιρία της αδελφοποίησης της Πάτρας με την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Επίσης ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ευάγγελος Φλωράτος θα μιλήσει για την αδελφοποίηση της Πάτρας με τη Λεμεσό καθώς και για την αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Πάφου.

Στο αφιέρωμα θα ακουστούν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Μάριου Τόκα, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Ανδρέα Γεωργίου ενώ θα διαβαστούν ποιήματα με θέμα την εισβολή και την Κύπρο, των Βασίλη Μιχαηλίδη, Κώστα Μόντη, Νίκου Κρανιδιώτη, Λεύκιου Ζαφειρίου, Θεοδόση Πιερίδη, Νίκης Μαργκού, Νάσας Παταπίου, Δημήτρη Λιπέρτη, Μιχάλη Πασιαρδή, Αντώνη Πιλλά, Σοφοκλή Λαζάρου, Κυριάκου Χαραλαμπίδη και Κωστή Παλαμά.

*Το αφιέρωμα, επιμελείται και παρουσιάζει στην ΕΡΤ Πάτρας ο Γιάννης Παντελόπουλος, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το πρωί 11.30 – 14,00 στην εκπομπή του «Ραδιοφωνικά», από τις συχνότητες 92,5 , 89,9 και 93,9.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις