Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρυσογόνος σε Τσίπρα: Θα γίνουμε Ζιμπάμπουε

Χρυσογόνος σε Τσίπρα: Θα γίνουμε Ζιμπάμπουε

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης

Επιστολή που είχε στείλει στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσογόνος, στην οποία ασκεί κριτική στις επιλογές που ακολουθήθηκαν.

H επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό στις 19 Μαρτίου, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει ωστόσο να την δημοσιοποιήσει σήμερα, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο για την Ελλάδα δημοψήφισμα. Μάλιστα όπως σημειώνει σε αυτή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η ρήξη μας οδηγεί σε απομόνωση όμοια εκείνης των φυλακισμένων και « η λύση της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, θα μετατρέψει την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε».

«Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο προσωπικό του ιστολόγιο όπου και ανάρτησε την επιστολή.

«Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, τονίζοντας ότι έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε, ότι η λύση της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ουσία δεν υφίσταται, ότι νομισματικό έμφραγμα θα μας επιβάλει αναμφίβολα η ΕΚΤ αν κάνουμε παύση πληρωμών προς την ίδια και/ή το ΔΝΤ, ότι η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής), αναφέρει ο κ. Χρυσογόνος στο σημείωμα του.

«Οφείλουμε να αγωνισθούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση», ανέφερε στην επιστολή του ο Κώστας Χρυσογόνος, καταλήγοντας με το ότι «η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε».

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Γιούνκερ για την Ελλάδα - "Οι Έλληνες να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα, το όχι θα είναι αυτοκτονία"

Είτε ψηφίσουμε «ΝΑΙ», είτε «ΟΧΙ», τα δάκρυά σας είναι ψεύτικα κ. Γιούνκερ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις