Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτάχυνση των εργασιών και καλύτερη ροή χρηματοδότησης ζήτησε ο Περιφερειάρχης για τον "Άγιο Ανδρέα"

Επιτάχυνση των εργασιών και καλύτερη ροή...

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Κατσιφάρα με το νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Γιαννόπουλο

Η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία για την ένταξη σημαντικών έργων για την Υγεία στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Γιαννόπουλο και τον υποδιοικητή Μιλτιάδη Ζαμπάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (Ε.Δ.Α.) Άλκηστις Σταθοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, ο προϊστάμενος Προγραμματισμού Ε.Π. και Αξιολόγησης της Ε.Δ.Α. Βαγγέλης Γεωργίου και ο υπεύθυνος του τμήματος Διαχείριση Οικιακών και Βιομηχανικών Αποβλήτων, Υποδομές Υγείας της Ε.Δ.Α. Αριστείδης Μαμασιούλας.

Ο κ. Κατσιφάρας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση – δελτίο Τύπου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντα που ανέλαβαν προσφάτως ο Διοικητής και ο υποδιοικητής της 6ης Υ.Πε. ζητώντας, ταυτόχρονα τη διαρκή και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο μέσω ΕΣΠΑ αλλά και να υπάρξει από κοινού συμβολή στην συμπλήρωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών Υγείας με τη χρηματοδότηση από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στα έργα που γίνονται με το ΕΣΠΑ, όπως η ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ζητώντας την επιτάχυνση των εργασιών και κυρίως την καλύτερη ροή χρηματοδότησης, ώστε αυτά να ολοκληρωθούν εντός των συμβατικών προθεσμιών και να μην υπάρχει κίνδυνος μη υλοποίησής τους.

Να υπενθυμίσουμε πως το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό ένταξης 20.739.217 ευρώ, ενώ το ποσό της σύμβασης φθάνει στα 14.943.811,64 ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση του πολυώροφου τμήματος του Κεντρικού Κτιρίου, το οποίο αποτελείται από ένα υπόγειο, ισόγειο και επτά ορόφους, εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών, καθώς και στην προμήθεια – εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο κτίριο αυτό.

Σημειώνεται πως στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί συνολικά 17 έργα για την Υγεία, προϋπολογισμού 95.000.000 ευρώ με συμβάσεις και νομικές δεσμεύσεις περίπου 89.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της προμήθειας των 15 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

«Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια τον Φεβρουάριο του 2011, όμως παρά τις συνεχείς πιέσεις μας προς τους αρμοδίους, δεν έχουμε εξέλιξη και η προμήθεια αυτών των οχημάτων που θα συμβάλλουν στο σημαντικό έργο που γίνεται για την υγεία, κινδυνεύει να χαθεί, αν άμεσα δεν μας γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης του διαγωνισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση με τη διοίκηση της 6ης Υ.Πε. έγινε και για την ενεργειακή αναβάθμιση με σύγχρονες μεθόδους και υλικά των πλέον ενεργοβόρων κτιρίων των νοσοκομείων, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίον, έτσι ώστε να μειωθεί η ενεργειακή σπατάλη.

Κλείνοντας, συζητήθηκε το ζήτημα της καλής και έγκαιρης προετοιμασίας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και τον ρεαλιστικό σχεδιασμό που θα πρέπει να κάνει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία έχει την ευθύνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την πλήρη εικόνα για τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Να σημειωθεί πως τα κτιριακά δεν είναι επιλέξιμα για το ΣΕΣ 2014-2020.

«Το όραμά μας ως Περιφέρεια είναι να μπορούμε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας και ιδίως αυτούς που πλέον δεν έχουν, τώρα με την οικονομική κρίση, ένα κράτος δίκαιης μεταχείρισης και στον τομέα της Υγείας. Και σε αυτό θέλουμε τη βοήθειά σας ώστε να μπορούμε να τους προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «θέλουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον νέο Διοικητή κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος ανέλαβε μεγάλη ευθύνη και σηκώνει μεγάλο “βάρος” εν μέσω κρίσης. Συνεργασία για τον εξοπλισμό των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις