Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε το «δεξί χέρι» του Σαντάμ Χουσεΐν, ο Ταρέκ Αζίζ

Πέθανε το «δεξί χέρι» του Σαντάμ Χουσεΐν...

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης απεβίωσε στη φυλακή

Το «δεξί χέρι» του περιβόητου ρώην Ιρακινού ηγέτη, Σαντάμ Χουσεΐν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ταρέκ Αζίζ πέθανε.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Αζίζ απεβίωσε στην φυλακή της Νασιρίγια, όπου βρισκόταν από το 2010 όταν καταδικάστηκε σε θάνατο από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας επί ηγεσίας του Σαντάμ Χουσεΐν. Συγκεκριμένα, όπως γράφει το protothema.gr, ο Αζίζ είχε καταδικαστεί για διώξεις και εκτελέσεις Σιιτών αντιπάλων του καθεστώτος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Kuna, ο Αζίζ μεταφέρθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 το πρωί στο νοσοκομείο Αλ-Χουσεΐν στην πόλη της Νασιρίγια καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, έπειτα από χρόνια ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της νοσηλεία του, λοιπόν, εξέπνευσε ενώ υπενθυμίζεται πως το 2010 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, υψηλόβαθμος αξιωματικός της φυλακής δήλωσε πως θα διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια θανάτου του πρώην αντιπροέδρου.

O Aζίζ είχε γεννηθεί τον Απρίλιο του 1936.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις