Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Περιμένοντας το φαγητό και τον τραυματιοφορέα- «Tα πάθη» ασθενών και προσωπικού στον Άγιο Ανδρέα – Τι θα πουν στον Κουρουμπλή

Πάτρα:Περιμένοντας  το φαγητό και τον τρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σήμερα η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στην Αθήνα

Οι συγγενείς των ασθενών κάνουν τους τραυματιοφορείς, ο διοικητής των οδηγό, οι νοσηλευτές τους βοηθούς θαλάμων. Η έλλειψη προσωπικού στο κατακερματισμένο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα είναι σε μεγάλη έκταση γεγονός που θα ενταθεί όταν γίνει η μεταφορά στο πολυώροφο κτιρίου, οπού θα αναπτυχτούν περισσότερες κλίνες. Το θέμα είναι από τα τρία βασικά που θα θέσουν σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο συναντούν σήμερα στις 11 το πρωί στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, εκτός από το Σωματείο, θα συμμετάσχουν οι Διοικητές της 6ης Υ.Πε και του Νοσοκομείου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγ Αλεξόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού μας, οι Δήμαρχοι Πατρέων-Δυτ. Αχαϊας και Ερυμάνθου και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Το ραντεβού έκλεισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος σε συνέχεια της σύσκεψης φορέων που είχε συγκαλέσει το Σωματείο.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr o Κώστας Πετρόπουλος έχουν καταγραφεί 470 κενές θέσεις στον Άγιο Ανδρέα, το 409 και στο Νοσημάτων Θώρακος. Οι ελλείψεις θα είναι εντονότερες όταν θα αναπτυχθούν νέα κρεβάτια στο πολυώροφο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και γίνει η μεταφορά, ενώ προσθέτει ότι μέχρι τότε θα έχει προκύψει κι άλλη μείωση του προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητά να επιστρέψει το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό που έχει αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες και συνολικά υπολογίζεται σε 60 άτομα , ενώ  σήμερα θα ζητήσουν από τον υπουργό την πρόσληψη επιπλέον 50.

Λόγω του μειωμένου προσωπικού προκύπτουν διάφορα προβλήματα στη νοσηλεία των ασθενών και στην εργασία των εργαζομένων. Για παράδειγμα αναφέρει ότι το βράδυ στο 409 υπάρχει ένας νοσηλευτής για τρεις κλινικές, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ και Πλαστική Χειρουργική, οι οποίες  στεγάζονται σε έναν όροφο.

Σοβαρή η έλλειψη και στους τραυματιοφορείς. "Ειδικά στην εφημερία οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν έγκαιρα τα περιστατικά και να προκαλείται αγανάκτηση, με αποτέλεσμα οι συνοδοί να σπρώχνουν το καροτσάκι". Κενά υπάρχουν και στον κλάδο των βοηθών θαλάμων , τα καθήκοντα των οποίων αναλαμβάνει όποιος προλάβει. Συγγενής ή νοσηλευτής. Σε αναμονή και για τη διανομή του φαγητού. Πλέον  ο αριθμός των τραπεζοκόμων είναι οριακός και δουλεύουν χωρίς ρεπό, τονίζει ο κ. Πετρόπουλος και προσθέτει ότι δουλεύει ένας τραπεζοκόμος για τη χειρουργική, την ορθοπεδική και την παθολογική, όταν στο παρελθόν υπήρχε ένας ανά κλινική.

Γνωστό είναι και το θέμα της έλλειψης οδηγών με  συνέπεια να μένουν ακάλυπτες βάρδιες και το φαγητό των ασθενών να μεταφέρουν από το 409 όπου μαγειρεύεται πότε ο διοικητής, ο υποδιοικητής, διευθυντές και άλλοι εργαζόμενοι. Γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους όπως αναφέρει οκ. Πετρόπουλος καθώς στην περίπτωση που μεταφέρεται με όχημα του νοσοκομείου χρειάζεται ο οδηγός να έχει ειδική άδεια, ενώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά του με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου δημιουργεί επιπλέον εμπλοκές, με ελλείψεις σε υλικά όπως αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι  από τα 57,3 εκ ευρώ  που ήταν η ετήσια χρηματοδότηση το 2009, σήμερα έχει μειωθεί στα 13, 3 εκ. ευρώ.

Το θέμα θα τεθεί στον υπουργό ζητώντας αύξηση των κονδυλίων, ενόψει και της μεταφοράς στο επταώροφο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων θα χρειαστούν περί τις 600.000 ευρώ προκειμένου να γίνου λειτουργικές παρεμβάσεις σε μια προοπτική λειτουργίας του νοσοκομείου τα επόμενα χρόνια.

Για παράδειγμα αναφέρει ότι η ΜΕΘ σήμερα προβλέπει τη λειτουργία 6 κλινών, οι οποίες δεν επαρκούν και θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον σε 15, με αποτέλεσμα να πρέπει να μεγαλώσει ο χώρος στον οποίο θα εγκατασταθεί.

Επίσης  στον υπουργό θα τεθεί και το ζήτημα του οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου. Ο Κώστας Πετρόπουλος επισημαίνει ότι θα πρέπει να επανέλθει η πρόβλεψη για τη λειτουργία 550 κλινών, να δημιουργηθεί ψυχιατρική κλινική και μια δεύτερη παθολογική ούτως ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, οι οποίες μεγάλωσαν στα χρόνια της κρίσης, λόγω  της μεγαλύτερης προσέλευσης ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πάτρα: Όποιος προλαβαίνει κάνει τον οδηγό στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα - Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα έχουν αύριο εργαζόμενοι

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις