Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ασφαλίζει" ξανά την...βόμβα Βαρουφάκη το Υπουργείο- "Αποσύρεται η πρόταση για φόρο στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και γκισέ"

"Ασφαλίζει" ξανά την...βόμβα Β...

Η ανακοίνωση

Η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ, αποσύρεται από τη διαπραγμάτευση, «μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου», διευκρινίζει με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε πριν από λίγο το Υπουργείο Οικονομικών μετα τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Βαρουφάκη.
"Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών" αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:
"Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς.

Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».

Νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις κεφαλαίων, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρός φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές τόσο από το ΑΤΜ όσο και τα γκισέ των τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:

Νέα "βόμβα" Βαρουφάκη: Εξετάζουν φόρο και στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις