Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα "βόμβα" Βαρουφάκη: Εξετάζουν φόρο και στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ

Νέα "βόμβα" Βαρουφάκη: Εξετάζο...

Με στόχο να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος

Κι όμως η κυβέρνηση Τσίπρα εξετάζει και αυτό. Να φορολογηθούν δηλαδή και οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Το αιτιολόγησε βέβαια ο αρμόδιος υπουργός. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως αυτό θα έχει σαν στόχο "να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος". «Παράθυρο» άφησε επι της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών για την επιβολή φόρου στις αναλήψεις που γίνονται μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών και στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν, ωστόσο, κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις, χρησιμοποιώντας μάλιστα την πρόταση «“ποτέ των ποτών” δεν θα γίνει αυτό».

Σε ό,τι αφορά, όμως, τη φορολόγηση κρυφών, αδήλωτων κι αφορολόγητων καταθέσεων που βρίσκονται είτε στην Ελβετία ή άλλες χώρες του εξωτερικού είτε σε ελληνικές τράπεζες, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι οι φόροι που θα επιβληθούν εν είδει προστίμου για τη «νομιμοποίηση» τους θα είναι δύο και θα κυμαίνονται σε διαφορετικά ύψη: Για τις καταθέσεις που έχουν γίνει μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες στο εξωτερικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου ο φόρος είναι 15%, ενώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα που δεν έχουν δηλωθεί είπε ότι «η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών είναι για φορολόγηση κατά 30% του ποσού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάνης Βαρουφάκης: "Όταν είσαι εντός μιας νομισματικής ένωσης, η έξοδος θα ήταν καταστροφική"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις