Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε 2 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε 14χρονος που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Βιέννη

Σε 2 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε 14χρο...

Για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους

Η αυστριακή δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, εκ των οποίων οκτώ μήνες άνευ αναστολής, έναν 14χρονο που κατηγορείται ότι ήθελε να πυροδοτήσει βόμβα σε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης το περασμένο φθινόπωρο για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, στις τάξεις του οποίου στην Συρία ήθελε να ενταχθεί στην συνέχεια.

Ο τουρκικής καταγωγής μαθητής, ο οποίος την Δευτέρα κλείνει τα 15, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου της πόλης Ζανκτ-Πέλτεν, κοντά στην αυστριακή πρωτεύουσα, για να δικασθεί κατηγορούμενος για "συμμετοχή σε τρομοκρατική επιχείρηση".

Ο έφηβος είχε ομολογήσει την ενοχή του και είχε ήδη παραμείνει προφυλακισμένος για πέντε μήνες.

Βάσει του κατηγορητηρίου, είχε κυρίως έρθει σε επαφή με συνδέσμους του Ισλαμικού Κράτους στην Βιένη και επεδίωκε την κατασκευή μιας βόμβας για να την πυροδοτήσει στον Βέστμπανχοφ, έναν από τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς της αυστριακής πρωτεύουσας. Ο κατηγορούμενος ήθελε στην συνέχεια να αναχωρήσει για την Συρία για να ενταχθεί εκεί στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί ήταν φυλάκιση πέντε ετών άνευ αναστολής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις