Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε νέες περιπέτειες οι αυτοκινητόδρομοι; Ώρα διαπραγματεύσεων εταιρειών και υπουργείου Υποδομών

Σε νέες περιπέτειες οι αυτοκινητόδρομοι;...

Αιτήματα για παράταση

Η επίσημη πρόσκληση από το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει έρθει ακόμα αλλά διαμέσω του Υπουργού κου Σπίρτζη έχει τονιστεί πολλές φορές ότι έρχεται η ώρα για νέες διαπραγματεύσεις.

Η στάση που θα τηρήσουν οι αυτοκινητόδρομοι θα είναι ενιαία και θα αφορά όλους τους οδικούς άξονες με παραχώρηση, είτε είναι ολοκληρωμένοι (Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο) είτε είναι υπό κατασκευή (Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αυτοκινητόδρομος Μορέας).

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η κίνηση δημιουργίας μίας εταιρείες "ομπρέλας" που δημιούργησε την ένωση των αυτοκινητόδρομων με διόδια την HELLASTRON. Αυτό είναι σαφώς και ένα μήνυμα προς το Υπουργείο ότι  οι εταιρείες θα εμφανιστούν ως ένα σώμα για να αντιμετωπίσουν τις προθέσεις του Υποδομών.

Έτσι είναι πολύ πιθανό το κάλεσμα του Υπουργού, να έχει θετική αποδοχή αλλά τελικά να πάμε σε μία διαπραγμάτευση μεσω της HELLASTRON  και όχι της κάθε εταιρείας ξεχωριστά.

Σε πρόσφατη τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ κος Συριανός δεν αρνήθηκε την πρόσκληση και δήλωσε πως οι εταιρείες είναι ανοιχτές προς το Υπουργείο.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Τα αιτήματα για παράταση επίσης δυσκολεύουν την κατάσταση καθώς όσο απομακρυνόμαστε από τον αρχικό στόχο του τέλους του 2015 (που μάλλον ήταν ουτοπικός) τόσο δυσκολεύει και η σχέση Υπουργείου-παραχωρησιούχων.

Επί της ουσίας τώρα πάμε σε πιο ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, η Ιόνια Οδός π.χ έπρεπε σύμφωνα με τη νέα σύμβαση του 2013 να ολοκληρώσει σε 24 μήνες 145χλμ, ενώ στο ίδιο διάστημα η Ολυμπία να ολοκληρώσει 120χλμ, πράγμα σχεδόν απίθανο σε κατασκευαστικό επίπεδο.

Τα προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις παραμένουν: απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικά, κάποιες μελέτες, μεταφορά ΟΚΩ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oλυμπία Οδός: Εμπλοκή με τον σιδηρόδρομο σε 8 σημεία - Θα υπάρξουν καθυστερήσεις;

 

Πατρών - Κορίνθου: Μετατίθεται η παράδοση του έργου - Παράταση ενός χρόνου ζήτησε η Ολυμπία Οδός

 

 

Πηγή:ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις