Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Γονατίζουν" συνταξιούχοι στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα - Ξαναβγαίνουν στον δρόμο

"Γονατίζουν" συνταξιούχοι στην...

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23 Ιουνίου

Με την παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος, Δήμου Κουμπούρη και του προέδρου της Ομοσπονδίας του ΟΑΕΕ Ελλάδας, Παντελή Τάτση, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ευρεία Παμπελοποννησιακή συνέλευση σωματείων, συνδικαλιστών από πολλούς κλάδους, αλλά και συνταξιούχων, με θέμα την οργάνωση της πάλης τους για την ανατροπή της πολιτικής που περικόπτει τις παροχές και μειώνει τις συντάξεις.

Στο επίκεντρο της συνέλευσης βρέθηκε το συνταξιοδοτικό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα της δημόσιας υγείας με τους συνταξιούχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων τονίζοντας πως αρκετά νοσοκομεία θα κλείσουν, ενώ όσα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, θα λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και αναλώσιμων.

«Την ίδια ώρα θα που συμβαίνει αυτό, στη θέση των δημόσιων νοσοκομείων, θα ανοίγουν ιδιωτικές κλινικές, για όσους θα μπορούν να πάνε εκεί, και αυτοί σίγουρα δεν είναι οι συνταξιούχοι» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην  ομιλία του ο κ.Κουμπούρης.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Πριν από αυτό ο κ.Κουμπούρης-όπως και όλοι οι συνδικαλιστές- εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας πως διαπραγματεύεται πάνω στην ίδια βάση, που το έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι για τα συμφέροντα του λαού που δοκιμάζεται , αλλά για τα συμφέροντα των δανειστών, καλώντας το λαό να μην τρέφει ψεύτικες ελπίδες, πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, όσο θα βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βλέπουμε ότι τώρα βάζουν χέρι στα αποθεματικά και στα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των ΟΤΑ, ενώ έχουν κάνει εσωτερική στάση πληρωμών. Σαρώνουν δηλαδή ότι είχε απομείνει, για να πληρώσουν τους δανειστές. Πρέπει εμείς να τους βάλουμε φρένο, να γίνουμε ανάχωμα, δυναμώνοντας το κίνημα στους δρόμους», τόνισε ο κ.Κουμπούρης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Παντελής Τάτσης, καλώντας όλο τον κόσμο να συσπειρωθεί στα σωματεία που παλεύουν με ταξική κατεύθυνση.

Ο Δημήτρης Κεφάλας, γραμματέας σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν.Μεσσηνίας, βρέθηκε στη συνέλευση και υπογράμμισε «Ενημερωθήκαμε για όλες τις εξελίξεις. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Πρώτα απ’ όλα έχουν αυξηθεί τα ασφαλιστικά που πληρώνουν οι επαγγελματίες με αποτέλεσμα να «μην βγαίνουν», το παραεμπόριο που στην Καλαμάτα ευδοκιμεί , και με ανοχή της δημοτικής αρχής, και φυσικά τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν. Χαρακτηριστικά, να σας πω ότι άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα κλείνουν ραντεβού για τέσσερις μήνες μετά. Ακόμη, στους επαγγελματίες δεν υπάρχει οδοντίατρος και όλοι περιμένουν να βγουν στη σύνταξη για να φτιάξουν τα δόντια τους. Και επιπλέον, θα παίρνουμε σύνταξη των 300 ευρώ. Είμαι παππούς με 3 εγγονάκια και δυσκολεύομαι στις γιορτές να τους πάρω ένα δώρο».

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησε και ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, ο οποίος σημείωσε «Οι συνταξιούχοι με την πολιτική που εφαρμόζεται, έχουμε πάθει ζημιά σε όλους τους τομείς. Οι συντάξεις που παίρνουμε δεν είναι απλά πείνας αλλά εξαθλίωσης. Τα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι σε κακό χάλι. Στο νοσοκομείο του Ρίου, μαζί με τις πυτζάμες σου πρέπει να πάρεις και γάζες, οινόπνευμα, βαμβάκι και ότι άλλο χρειαστείς. Και μιλάμε για ένα νοσοκομείο που δεν εξυπηρετεί μόνο την Πάτρα. Το 409 είναι το μόνο οφθαλμολογικό στην περιοχή και πηγαίνει για κλείσιμο. Που θα πηγαίνει ο άλλος με προβλήματα όρασης; Το θώρακος επίσης πάει για κλείσιμο, μας το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της 6ης Υ.Π.Ε που τον συναντήσαμε. Μπροστά σ’ αυτό εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά μόνο το δρόμο της διεκδίκησης».

«Να βουλιάξει η Αθήνα»

Ο σκοπός της Συνέλευσης δεν είναι μόνο ενημερωτικός αλλά και οργανωτικός καθώς συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των συνταξιούχων στις 23 Ιουνίου στην Αθήνα. «Πρέπει να βουλιάξει η Αθήνα, γιατί από τα καφενεία και από τον καναπέ δεν έγινε ποτέ τίποτα. Πρέπει να στείλουμε ένα μαζικό μήνυμα για να ακυρωθούν όσα μεθοδεύονται σε βάρος μας» ήταν τα λόγια του κ.Κουμπούρη που κάλεσε τους πάντες να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο κινητοποιώντας παράλληλα γνωστούς, συναδέλφους, φίλους και συγγενής. Για το λόγο αυτό άλλωστε το επόμενο διάστημα θα γίνουν εξορμήσεις σε διάφορους χώρους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τη συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Πύργου και περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος που ήταν και ο συντονιστής, ενώ συγκεκριμένα συμμετείχαν: Σωματείο Συνταξιούχων  ΙΚΑ Πύργου, Σωματείο Συνταξιούχων ΤΑΕ-ΟΑΕΕ Πύργου, Σωματείο Συνταξιούχων  Δημοσίου Πύργου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Δυτικής Αχαΐας, Σωματείο Συνταξιούχων  ΤΣΑ Πάτρας, Σωματείο Συνταξιούχων  ΟΑΕΕ Αμαλιάδας, Σωματείο Συνταξιούχων  ΙΚΑ Καλαμάτας, και το Σωματείο Συνταξιούχων  ΟΑΕΕ Καλαμάτας.

 

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις