Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Άν ήξερε η Αγία Βαρβάρα....

Άν ήξερε η Αγία Βαρβάρα....
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

ΑΝ ΗΞΕΡΕ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ότι τα λείψανά της θα σήκωναν τέτοιο καυγά, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρούσε με ένα θαύμα να τα εξαφανίσει. Διότι σαφώς η Αγία βαρβάρα επουδενί δεν θα είχε στο μυαλό της ότι θα ξεκίναγαν αυτά να κάνουν...τουρνέ, συνοδεία παππάδων και πάνω σε κανόνια, με τιμές αρχηγού κράτους, πολλώ δε μάλλον ότι θα έφταναν στον Άγιο Σάββα με φύλακα- άγγελο τον Κουρουμπλή, ως δωρεά πίστης και ελπίδας της- συνοδευόμενης από ρασοφόρους- κυβέρνησης, στους ανθρώπους που πάσχουν.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι η Αγία Βαρβάρα ως άξια να ανακηρυχθεί αγία, το τελευταίο πράγμα που θα είχε στο νου της  όταν θα βρισκόταν απέναντι από έναν άρρωστο άνθρωπο, θα ήταν να του δείξει λείψανα. Ένα λόγο παρηγορίας, ναι. Μια συζήτηση που σε βγάζει σε ανώτερη πνευματική σφαίρα, επίσης. Μια κυοφορία ελπίδας, έστω και μικρής, μέσω της γαλήνης και της αγάπης θα επιχειρούσε. Αλλά τα κόκκαλά της όχι δεν νομίζω ότι θα σκεφτόταν ποτέ να τα δείξει, γιατί η Αγία Βαρβάρα, όπως και οι άλλοι άγιοι και αγίες, έγιναν άγιοι για εντελώς άλλους λόγους από ό,τι η διάσωση του σκελετού τους και η περιφορά του ως αποδεικτικού πίστης και μάλιστα  ιαματικής.

ΒΕΒΑΙΩΣ η Αγία Βαρβάρα και οι άλλοι άγιοι δεν είχαν υπολογίσει την βιομηχανία που θα στηνόταν γύρω τους από γνωστούς και μη εξαιρετέους Φαρισαίους, ή εμπόρους όμοιους με εκείνους που ράπισε  ο Χριστός στο ναό του Σολομώντος και τους οποίους φαντάζομαι ότι θα ξαναράπιζε με το ίδιο πάθος.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ να είχε φανταστεί, που να πάει το μυαλό της ότι τα λείψανά της θα έκαναν τουρνέ με συνοδό υπουργό της Αριστεράς στον Άγιο Σάββα και θα τα υποδεχόταν ο Καμμένος με τιμές αρχηγού κράτους;

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΗΣ, σχετικά με το όλο μοτίβο παλαιοκομματικής δράσης και το εμπόριο θαυμάτων σε ανθρώπους που εμμέσως πλην σαφώς καλούμε να επαποθέσουν τις ελπίδες τους όχι στην ιατρική και στις μάχες της αλλά στα θεραπευτικά οστά που οδηγεί ο Κουρουμπλής στα νοσοκομεία.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ πάντως σε κάθε περίπτωση είναι ένα. Καμία κυβέρνηση, εθνική ή τοπική, αυτοαποκαλούμενη δεξιά, αριστερή ή κεντρώα, σήμερα χθες ή μέσα σε αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα, δεν τόλμησε να απογαλακτιστεί από την Εκκλησία, η οποία εν είδη ιδιοφυούς κομματάρχη, διατηρεί τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ οι τιμές και οι περιφορές και όλα όσα εν είδη ειδωλολατρισμού συμβαίνουν και θα συμβαίνουν και αύριο, γεμίζοντας παγκάρια και μερικές φορές, καθόλου σπάνιες, χτίζοντας ή στηρίζοντας πολιτικές καριέρες: της δεξιάς, της αριστεράς, ή της αριστεράς με  δεξιό υπουργό....

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις