Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λούνα παρκ ανακύκλωσης στην κεντρική πλατεία του Πύργου!

Λούνα παρκ ανακύκλωσης στην κεντρική πλα...

Hλεία

Στην ανακύκλωση ήταν αφιερωμένη η χθεσινή Κυριακή στην κεντρική πλατεία του Πύργου, καθώς ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ανακύκλωση, είχε στήσει ένα υπαίθριο λούνα παρκ για τους μικρούς φίλους, που έσπευσαν να διασκεδάσουν και να χαρούν, μαθαίνοντας παράλληλα για την αξία της ανακύκλωσης.

 

Σύμμαχος του δήμου αναδείχθηκε ο καλός καιρός, με την πλατεία να έχει κατακλυστεί από νωρίς με δεκάδες οικογένειες, που θέλησαν να κάνουν την Κυριακάτικη βόλτα τους. Το ενδιαφέρον όμως των μικρών παιδιών κέντρισε το λούνα παρκ ανακύκλωσης και τα δεκάδες παιχνίδια που είχαν στηθεί στην πλατεία.

 

Τα παιχνίδια ήταν έτσι φτιαγμένα που με όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο, προβλημάτιζαν τα παιδιά και τα ενημέρωναν για τα ανακυκλώσιμα είδη, περνώντας έμμεσα τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μηνύματα. Στόχος, της όλης δράσης ήταν να διαμορφώσει μια διαφορετική κουλτούρα στις νέες γενιές, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μια κουλτούρα που αποδεικνύεται ως απολύτως αναγκαία, αν λάβει κανείς υπόψη την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη τους τελευταίους μήνες.

Αυτό τόνισε και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, που βρέθηκε στο χώρο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ.Μπέλτσο που είναι υπεύθυνος για την ανακύκλωση και την πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος του Πύργου, Δώρα Κριτσάρη. Ο κ.Λιατσής συνομίλησε για αρκετή ώρα με γονείς και πολίτες που έσπευσαν να τον ρωτήσουν για το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων, ελπίζοντας τα παιδιά να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα και στους μεγαλύτερους.

 

Ο Δήμαρχος πάντως, με την ευκαιρία, έστρεψε τα βέλη του, για ακόμη μια φορά, σε όσους διαμαρτύρονται, λέγοντας «είναι εύκολο να διαμαρτυρόμαστε, να πετάμε σκουπίδια στο δημαρχείο και να ψάχνουμε το σπίτι του δημάρχου για να πετάξουμε και εκεί, και να φωνάζουμε «δεν μπορούμε άλλο». Αν πράγματι «δεν μπορούμε άλλο» συμμετέχουμε στην ανακύκλωση, γινόμαστε πρωτοπόροι» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Λιατσής ενώ από στο στόχαστρό του μπήκαν και οι καταστηματάρχες της πλατείας, τους οποίους προειδοποίησε για τσουχτερά πρόστιμα αν δεν συμμορφωθούν.«Στο χώρο αυτό υπάρχει η μεγαλύτερη αναλγησία. Οι καταστηματάρχες παρά τις συνεχείς εκκλήσεις δε συμμορφώνονται. Θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε στάση» υπογράμμισε.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία της ανακύκλωσης που για το μήνα Απρίλιο άγγιξε τους 170 τόνους, ποσό ρεκόρ για το δήμο, που αντιστοιχεί περίπου στο 17% των απορριμμάτων, ενώ ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά, με τον ίδιο και τους συνεργάτες του να «κυνηγάνε» μέσα στο καλοκαίρι το 30%.


«Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ευαισθητοποιήσουμε τα νοικοκυριά, και κυρίως τις γυναίκες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο, με διάφορες δράσεις για την ανακύκλωση. Πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής πλέον» επισήμανε από την πλευρά της η Δώρα Κριτσάρη.



Τα παιδιά έφυγαν από την πλατεία, κρατώντας ένα μπαλόνι και μια τσάντα ανακύκλωσης στο χέρι και έχοντας σίγουρα περισσότερες γνώσεις για την ανακύκλωση.

 

Πηγή:patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις