Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Τρέχει" η κυβέρνηση - Έρχεται νομοσχέδιο-σκούπα με παρεβάσεις και από τη "λίστα Βαρουφάκη" - Στόχος συμφωνία "εξπρές" με τους δανειστές

"Τρέχει" η κυβέρνηση - Έρχεται...

Πάρθηκαν αποφάσεις σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

 

Η κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων που έχει ήδη προτείνει η Αθήνα στους εκπροσώπους των Θεσμών σε συνδυασμό με κάποια μέτρα από την «λίστα Βαρουφάκη». Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα.

«Θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η "λίστα Βαρουφάκη" στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

«Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ζήτημα της μείωσης των υψηλών επικουρικών συντάξεων, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει  την επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας για τις διανυκτερεύσεις στον τουρισμό, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, κατά πληροφορίες πάντα, αναμένεται να προταθεί μέρος από τα έσοδα να κατευθύνεται στη στήριξη του χρέους και του ασφαλιστικού.

Στη σύσκεψη, εκτός του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Δραγασάκης: Συμφωνία το γρηγορότερο δυνατό

Εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο Γ. Δραγασάκης δήλωσε: «Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας».

Ερωτηθείς δε για τον λόγο σύστασης της ειδικής αυτής ομάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την 'πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης' θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό».

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΤΣΙ στήθηκε το "bullying" κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Ρίγα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις