Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμαρχος Ερυμάνθου - Παντελώς απούσα η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια για αντιπλημμυρικά έργα και συντηρήσεις δρόμων

Δήμαρχος Ερυμάνθου - Παντελώς απούσα η Π...

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τη νέα αντιπυρική περίοδο 2015

Τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ερυμάνθου και συζήτησε θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των ενδεχόμενων πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015 που ξεκινά.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο., εκτός των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας που συμμετέχουν στο τοπικό όργανο, είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν πολλοί πρόεδροι & εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων εξετάστηκαν θέματα σχετικά με:

Τον προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας.

Τη συντήρηση και τον καθαρισμό των δημοτικών, αγροτικών και δασικών δρόμων και τη διασφάλιση της πρόσβασης των μηχανικών μέσων.

Την ενημέρωση των ιδιοκτητών κατοικιών και οικοπεδικών εκτάσεων για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου, των κατοικιών και των οικοπέδων με την ταυτόχρονη απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης.

Την ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων μέσων προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας.

Τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου και το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών και των συνεπειών τους.

Το σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης των δράσεων σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από τους οικισμούς.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής που προήδρευε στη συνεδρίαση, έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τη χειμερινή περίοδο και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.

Στιγμάτισε το γεγονός ότι η Πολιτεία είναι παντελώς απούσα τα τελευταία χρόνια, μεταφέροντας την ευθύνη για την Πολιτική Προστασία στους Δήμους (αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμός και διευθετήσεις χειμάρρων και ποταμών, συντηρήσεις δρόμων, κλπ.) δίχως τη μεταφορά της αναγκαίας και προβλεπόμενης χρηματοδότησης.

Σε ότι αφορά στη θερινή περίοδο, ο Δήμος όπως και τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε στη σύνταξη του προβλεπόμενου Σχεδίου Πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, του οποίου η υλοποίηση απαιτεί τη συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών, ιδίως της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

Εξήρε τον υψηλό βαθμό συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος τα όποια προβλήματα να αντιμετωπιστούν εγκαίρως και αποτελεσματικά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Πύραρχος κ. Νικ. Ρουμελιώτης, του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας καθώς και των εκπροσώπων άλλων φορέων και υπηρεσιών.

Όλοι παρείχαν τις διαβεβαιώσεις τους ότι εκ μέρους τους θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες και θα αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα μέσα για να περιοριστούν και να αποφευχθούν τα ενδεχόμενα προβλήματα λόγω των πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός των αιρετών και των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Ε. κ. Γυφτάκης, ο Υπλγος Τ.Χ. κ. Παν/της Σιάχος εκπροσωπώντας το Κ.Ε.Τ.Χ., του τοπικού Δασονομείου εκ μέρους της Δασικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας κ. Θεόδωρος Χριστόπουλος, των εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και πρόεδροι πολλών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις