Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Αιγιάλεια

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γ...

Από την Ένωση Γυναικών Ελλάδας

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-Παράρτημα Αιγίου, τιμώντας και φέτος την 8η Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- ως Ημέρα μνήμης και αποτίμησης  των αγώνων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος, που ξεκίνησαν το 1857 με τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας, καθώς και ως Ημέρα προβληματισμού και διεκδίκησης νέων αιτημάτων, προσκαλεί τις/τους ενδιαφερόμενες/ους στις εξής  εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιήσει:

α) Συνεστίαση την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, ώρα 9.00μ.μ. στο Κέντρο Refrain (Στράτος Βαρδάκης)  στην Άκολη Αιγίου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη ενημέρωση για το νόημα της Ημέρας και τις σημερινές διεκδικήσεις των γυναικών,  φαγητό, κρασί και διασκέδαση με κεφάτο τραγούδι από την ορχήστρα του κέντρου. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ.

β) Εργαστήριο βιωματικό με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη φωνή μου. Περπατώντας τον δρόμο της Αυτοεκτίμησης και της Διεκδίκησης Δικαιωμάτων» , την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Γραφείο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, στις  Εργατικές Κατοικίες Διγελιωτίκων– Ξηρολιθίων, σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Μαριλίνα Αναστοπούλου.

Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας. Όραµά µας είναι µια κοινωνία στην οποία άνδρες και γυναίκες μοιράζονται εξίσου τα αγαθά, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα, στην εργασία, στην πολιτική, στην εξουσία, στον ελεύθερο χρόνο, στη φροντίδα, στην οικογένεια και στην προσωπική ζωή, χωρίς το βάρος των στερεοτύπων του φύλου, που προδιαγράφει διαφορετικούς ρόλους για άνδρες και γυναίκες, ανδρικά και γυναικεία επαγγέλματα, διαφορετικές αμοιβές, καθήκοντα και απολαβές, διαφορετικά πρότυπα ζωής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις