Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η κηδεία του Μπόρις Νεμτσοφ

Σήμερα η κηδεία του Μπόρις Νεμτσοφ

Ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα

Η κηδεία του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα θα τελεστεί σήμερα στο κοιμητήριο της Μόσχας Τρογεκουρόβσκογιε.

Παράλληλα, η Ουκρανή σύντροφός του, επιστρέφει στην πατρίδα της αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία στη ρωσική πρωτεύουσα. «Η Άννα Ντουρίτσκαγια μόλις αναχώρησε για το Κίεβο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το 23χρονο μοντέλο βρισκόταν μαζί με τον Νεμτσόφ όταν εκείνος δέχτηκε την δολοφονική επίθεση.
Ο δικηγόρος της είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η γυναίκα αγωνιά να επιστρέψει προσωρινά στο σπίτι της στο Κίεβο για να δει την μητέρα της, αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία «ενεργεί σωστά».

Η Ντουρίτσκαγια, που κατοικεί στη Μπίλα Τσέρκβα, σε απόσταση 70 χλμ. από το Κίεβο, περπατούσε την Παρασκευή μαζί με τον Μπόρις Νεμτσόφ σε μια γέφυρα δύο βήματα από το Κρεμλίνο όταν ο τελευταίος δολοφονήθηκε. Το ζευγάρι είχε δειπνήσει σε εστιατόριο προηγουμένως.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Πολωνίας, Μπόγκνταν Μπορούσεβιτς, δήλωσε ότι η Μόσχα αρνήθηκε να του χορηγήσει βίζα για να παραστεί στην κηδεία. Επρόκειτο να ηγηθεί της πολωνικής αντιπροσωπείας στην κηδεία.

Η ρωσική πρεσβεία στην Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι ο Μπορούσεβιτς δεν έλαβε βίζα γιατί το όνομά του βρίσκεται στον κατάλογο με τους Πολωνούς αξιωματούχους στους οποίους απαγορεύεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία--μία λίστα η οποία συντάχθηκε μετά την επιβολή των κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση.

Επίσης, η Λετονή ευρωβουλευτής Σάντρα Καλνιέτε δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι της απαγόρευσαν την είσοδο στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο χωρίς να της δοθεί μία ικανοποιητική εξήγηση.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε το αίτημα του ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις