Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι αποσπάσεις από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ

Αχαΐα: Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι α...

Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για το διδακτικό ωράριο αποσπασμένων από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί αναφέρει τα εξής:

"Με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής των ελάχιστων έως μηδενικών μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το φαινόμενο των αποσπάσεων από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και στις οκτώ κοινές ειδικότητες μεταξύ των δυο βαθμίδων.

Παράλληλα οι συχνές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στις αναθέσεις μαθημάτων με κύριο κριτήριο το λιγότερο δημοσιονομικό κόστος αλλά και οι μειωμένοι διορισμοί αναπληρωτών καθηγητών στις αντίστοιχες θέσεις επιδείνωσαν την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε εισαγωγικά  πως η εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής δημιούργησε  προβλήματα και για τις οκτώ κοινές ειδικότητες στα μνημονιακά χρόνια όπως η Τεχνητή δημιουργία «πλεονασμάτων» στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (αναλ. προγράμματα, αλλαγή αναθέσεων, κλπ).

Παρά ταύτα η ανάγκη αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ άλλων νομών συνέχισε να υπάρχει και πολλοί συνάδελφοι έκαναν χρήση λόγω μειωμένων μεταθέσεων ή αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Την ανάγκη αυτή «εκμεταλλεύτηκε» κατά καιρούς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και δεν εφάρμοζε το διδακτικό ωράριο που έχουν οι συνάδελφοι στην β/βάθμια εκπαίδευση όταν αποσπώνται στην α/βάθμια.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

Ι) Λόγω των συχνών καθυστερήσεων στις αποσπάσεις πολλοί εξ αυτών έχουν συμμετάσχει τον Σεπτέμβριο στις εξετάσεις ανεξεταστέων μαθητών στην β/θμια

ΙΙ) Μετά την 21 Ιουνίου επιστρέφουν στην β/θμια και μάλιστα στον απομακρυσμένο Νομό από τον οποίο προέρχονται μέχρι τέλος Ιουνίου, όταν οι συνάδελφοι της α/θμιας βρίσκονται σε διακοπές

ΙΙΙ) Οι ολικά διατιθέμενοι - και πολύ σωστά τελικά – από το ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ του ίδιου νομού εργάζονται με το κανονικό διδακτικό τους ωράριο.

ΙV) όταν αποσπώνται σε άλλο ΠΥΣΠΕ, πρώτα παρουσιάζονται στο ΠΥΣΔΕ και μετά παρουσιάζονται στο ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση.

Για όλους αυτούς τούς λόγους ζητούμε να ισχύει το ίδιο διδακτικό ωράριο που έχουν στην β/θμια εκπ/ση και στην α/βάθμια εκπ/ση όλοι οι καθηγητές των οκτώ κοινών ειδικοτήτων, όταν αποσπώνται για κάποιους μήνες σε κάποιο ΠΥΣΠΕ (α/βάθμια)."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις