Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πατρινό Καρναβάλι: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση 10.000 λιλιπούτειων καρναβαλιστών και συνοδών - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πατρινό Καρναβάλι: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη...

Χρώμα, κέφι και πολλά χαμόγελα

14.00:  Τα πληρώματα με τους μικρούς καρναβαλιστές και τους μεγαλύτερους συνοδούς τους, πλημμύρισαν το κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Ατελείωτα χρώματα κι ένα χαμόγελο για κάθεναν απο τους λιλιπούτειους και φυσικά τους περήφανους μπαμπάδες και μαμάδες.

Η μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 και γρήγορα έφτασε στην πλατεία Γεωργίου. Εκεί όπου - εκτός των άλλων σημείων της διαδρομής - τα φλας άστραψαν και οι εικόνες έγιναν η ιστορία που γράφεται άλλη μια χρονιά στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού της χώρας.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ με τις μοναδικές εικόνες, τις αστείες φατσούλες και τους περιχαρείς γονείς

11.05: 10.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς, παρέλασαν στο κέντρο της Πάτρας έχοντας νωρίτερα ξεκινήσει απο την αφετηρία της Μεγάλης Παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών.  Πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών ξεκίνησε από την Πλατεία Ομονοίας ακολουθεί την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Συμμετείχαν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής, τέσσερις εκ των οποίων συνοδεύονταν από τα άρματά τους και άλλες με κατασκευές τους και ποδήλατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετείχαν πέντε ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από το Άργος, τα Καλάβρυτα, τη Δύμη, την Κάτω Αχαϊα, το Νυδρί της Λευκάδας και τη Λαμία. Από την Πάτρα συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεξάρτητες συμμετοχές.

Τα άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων είναι: «Γίγαντας», «Τρενάκι», «Μπάντα», Πειρατικό Καράβι», «Πειρατής Γάτος», «Πρίγκιπας», «Κάστρο» και «Παπαγάλος» και θα απλωθούν καθόλο το σώμα της παρέλασης. Στην ουρά της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Tο Καρναβάλι των Παιδιών έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του Καρναβαλιού και συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με το μέλλον του καρναβαλιού, αφού μέσα από τις τάξεις του διαμορφώνεται στα παιδιά, με ευαισθησία και συγκροτημένα βήματα, η συνείδηση του σωστού αυριανού καρναβαλιστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight