Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έλενα Κουντουρά: Από τον αθλητισμό στις πασαρέλες του εξωτερικού, την πολιτική και το Υπουργείο Τουρισμού - ΦΩΤΟ

Έλενα Κουντουρά: Από τον αθλητισμό στις ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η συναρπαστική ζωή της

Η Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα και από παιδί ασχολούνταν με τον αθλητισμό. Είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) και μάλιστα υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100  μέτρα με εμπόδια.

Από το 1984 ως το 1997 έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο και το 1990 ανακηρύχθηκε από το CCN ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Υπήρξε η  μούσα του αρωματοποιού Serge Lutens ενώ Οι  Gianni Versace και  John Galliano δεν έκαναν επιδείξεις μόδας χωρίς τη δική μας Έλενα.


Η Έλενα Κουντουρά υπήρξε εκδότρια περιοδικών με γυναικεία και κοινωνικά θέματα ενώ ηταν αυτή που εμπνεύστηκε τα βραβεία "Γυναίκες της χρονιάς".

Αν και για πολλά χρόνια ήταν αφοσιωμένη στην καριέρα της  το πιο σημαντικό και όμορφο κομμάτι της ζωής της είναι η οικογένεια της, οι δυο υιοί της, ο Αλέξανδρος και ο Μάριος.

To 1997 επέστρεψε στην Ελλάδα και μέχρι το 2004 ήταν διευθύντρια σε γυναικεία περιοδικά. Από εκεί και πέρα την κέρδισε η πολιτική. Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών  με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα, παρότι το 2007 συγκέντρωσε περισσότερους σταυρούς σε σχέση με το 2004 που εξελέγη.

Το Νοέμβριο του 2011 η Έλενα Κουντουρά επανήλθε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το «Μνημόνιο 2» παραβαίνοντας τη γραμμή του κόμματος και ο Αντώνης Σαμαράς  τη διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το 2014 ανέλαβε και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σήμερα είναι αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight