Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκεφάλισαν τον έναν απο τους δύο ιάπωνες ομήρους

Αποκεφάλισαν τον έναν απο τους δύο ιάπωνες ομήρους

Επιβεβαίωσε το Τόκιο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, δήλωσε την Κυριακή ότι η δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι κάτι «εξωφρενικό και ανεπίτρεπτο» και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση του δεύτερου ιάπωνα, ενός δημοσιογράφου, που επίσης κρατείται όμηρος.

Ο Άμπε, που δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες, επιβεβαίωσε ουσιαστικά και την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές.

«Εξετάσαμε αυτές τις εικόνες και οι αναλύσεις συνεχίζοντας προσεκτικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι η αξιοπιστία τους είναι μεγάλη» δήλωσε στην ιαπωνική τηλεόραση NHK, επιβεβαιώνοντας και τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα που έγιναν νωρίτερα, για την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές.

Και το αμερικανικό κέντρο SITE που ειδικεύεται στις on-line παρακολουθήσεις των τζιχαντιστών είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η θεωρεί αυθεντικό το ηχογραφημένο βίντεο και την εικόνα με τον αποκεφαλισμένο οόμηρο.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του ομήρου, ζητώντας την «άμεση» απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που είναι στα χέρια των ισλαμιστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις