Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε από τη ζωή ο "δάσκαλος" της δημοσιογραφίας Σεραφείμ Φυντανίδης

Έφυγε από τη ζωή ο "δάσκαλος" ...

Ανήμερα Χριστούγεννα στα 77 του χρόνια

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών σήμερα το βράδυ, ανήμερα Χριστούγεννα ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα.  Πριν από μερικές ημέρες είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για επέμβαση καρδιάς. Ωστόσο, δυστυχώς, η καρδιά του δεν άντεξε και κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Όπως μεταδίδει το zougla.gr τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην Ευρωκλινική και εν συνεχεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Αθήνας λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, επανέκαμψε, ωστόσο σήμερα το βράδυ παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά και ήταν συνοδοιπόροι στη γιγάντωση της ιστορικής εφημερίδας.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της  Ελευθεροτυπίας και θεωρήθηκε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε η εφημερίδα. Όχι αδίκως, του αποδίδεται ο τίτλος "δάσκαλος της δημοσιογραφίας".

Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπών. Το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού "Ε". Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις