Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομοσπονδία Γυναικών: "Μην πυροβολείτε τη μητρότητα - Γυναίκες Ξεσηκωμός!"

Ομοσπονδία Γυναικών: "Μην πυροβολεί...

"Ως πότε θα επιτρέπουμε να μας στερούν το δικαίωμα να φέρουμε στη ζωή το παιδί μας;"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

"ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ
Γυναίκες ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

Εργαζόμενες, μωρομάνες, ως πότε θα αφήνουμε να στήνουν τη μητρότητα στο απόσπασμα; Ως πότε θα επιτρέπουμε να μας βάζουν όρους και προϋποθέσεις ή και να μας στερούν το δικαίωμα να φέρουμε στη ζωή το παιδί μας;

Η περίπτωση του εργοδότη που απείλησε με απόλυση την έγκυο εργαζόμενη αν δεν έκανε έκτρωση, καθρεφτίζει την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νέες γυναίκες.

Οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και της εκάστοτε κυβέρνησης λύνουν τα χέρια των εργοδοτών να ζητάνε πιστοποιητικά ότι δεν είμαστε έγκυες ή ότι δεν θα μείνουμε έγκυες για να προσληφθούμε ή μας απολύουν μόλις φανεί η εγκυμοσύνη. Φθάνουν μέχρι του σημείου να εξαγοράζουν τη μητρότητα με τα «κρυοσυντηρημένα ωάρια» και να μετατρέπουν τις νέες γυναίκες του καθημερινού μόχθου σε ζόμπι των επιχειρήσεων τους. Κατάργησαν το επίδομα τοκετού.

«Έβαλαν χέρι» στο οικογενειακό επίδομα, στις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις, στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Και όλα αυτά γιατί η μητρότητα θεωρείται «κόστος» και θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δε δεχόμαστε να μας στερείτε τη μητρότητα.

Η ΟΓΕ σας καλεί να σπάσετε τις αλυσίδες του φόβου, να πάρετε θέση στο μετερίζι του αγώνα μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους της ΟΓΕ, γιατί μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Να βάλουμε τέλος στο δρόμο της εξαθλίωσης.

Να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, για έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο.

Καλούμε κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας και ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις μωρομάνες να δώσουμε το ηχηρό αγωνιστικό μας μήνυμα με τη συμμετοχή μας στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις