Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ασφυκτιά" το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα - Άμεση επανέναρξη των εργασιών στο πολυώροφο ζήτησαν Περιφέρεια κι εργαζόμενοι

Πάτρα: "Ασφυκτιά" το νοσοκομεί...

Συνάντηση ΔΕΠΑΝΟΜ κι εργολάβου την προσεχή Δευτέρα

Τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το Γ.Κ.Ν.Π. "Άγιος Ανδρέας", το οποίο ωστόσο από το 2008 είναι σε περιπέτειες με το κτιριακό του, καθώς λόγω του μεγάλου σεισμού το πολυώροφο κτίριο εκκενώθηκε. Οι εργασίες ανακατασκευής του πρόσφατα σταμάτησαν, λόγω οφειλών στον εργολάβο και το ζήτημα έθεσε χθες   στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Ηρακλή Δρούλια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζητώντας του τη δέσμευση να τρέξει άμεσα τη χρηματοδότηση.

Στις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα, αρχικά με τον κ. Δρούλια και στη συνέχεια με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, συμμετείχαν οι επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, οΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο επικεφαλής παράταξης Γιώργος Κανέλλης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης» και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος και ο αντιπρόεδρος.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος "έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Η έγκαιρη παράδοση του πολυώροφου είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας γιας μας. Στο νοσοκομείο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση εισόδου ασθενών, κι ενώ όταν λειτουργούσε το κεντρικό κτίριο είχαμε για παράδειγμα στην παθολογική 70 κλίνες, σήμερα διαθέτουμε 25 ,την ώρα που οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν".

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος προωθούνται οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες και τη Δευτέρα  10 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα η ΔΕΠΑΝΟΜ θα έχει συνάντηση με τον εργολάβο.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε στους ιθύνοντες της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (όπως έχει προκύψει από τη συγχώνευση Ο.Σ.Κ. και ΔΕΠΑΝΟΜ), πως η ολοκλήρωση του έργου αυτού είναι σημαντικότατη για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ζήτησε σαφή εικόνα για την πορεία των εργασιών, σημειώνοντας πως «πριν τους τρεις τελευταίους μήνες που έχει σταματήσει το έργο λόγω της χρηματοδότησης, παρουσίαζε ταχύτερους ρυθμούς και από το χρονοδιάγραμμα».

«Πρέπει άμεσα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση για αυτό το έργο-σημαία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να προλάβει να ολοκληρωθεί μέσα στο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί στο ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας.

Απαντώντας ο κ. Δρούλιας τόνισε πως η αύξηση της χρηματοδότησης δεν είναι δικό τους μόνο ζήτημα, αλλά εξαρτάται και από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Για τον λόγο αυτό και η αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή έχει διασφαλιστεί το ποσό του 1.300.000 ευρώ και γίνεται η κατανομή, με τον Περιφερειάρχη να θέτει το αίτημα διασφάλισης μέχρι τέλους του 2014 του κονδυλίου τουλάχιστον των 4.000.000 ευρώ.

Ένα αίτημα για το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει, ώστε να ενημερωθεί πρώτα πλήρως για το θέμα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις