Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές - Καταλήψεις, συγκέντρωση και πορεία- 13ο Γυμνάσιο Πατρών: "Κάνουμε κατάληψη για το νομοσχέδιο" - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές - Κατ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κλειστές εξώπορτες και λουκέτα με αλυσίδες

Με μαθητικές κινητοποιήσεις ξεκινά η εβδομάδα. Αρκετά σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη ενώ μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάζουν για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια πορεία μέχρι τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Στα υπό κατάληψη σχολεία είναι και το 13ο Γυμνάσιο της Πάτρας, στην περιοχή της έξω Αγυιάς. Μαθητές, γονείς και καθηγητές παρέμεναν μέχρι πριν λίγη ώρα (09.10) επί της οδού Αυστραλίας, μπροστά από το σχολικό συγκρότημα. "Θα κάνουμε κατάληψη για όσο χρειαστεί", μας είπαν οι μαθητές.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κατάληψη έξω από το 13ο Γυμνάσιο.

Διαβάστε παρακάτω, τα αιτήματα των μαθητών

Από την πλευρά των καθηγητών δεν έγινε κάποια δήλωση, ωστόσο πάγια θέση και της διευθύντριας αλλά και των άλλων καθηγητών είναι η κατάληψη να μην γίνεται για.. την κατάληψη. Να μην χάνονται διδακτικές ώρες χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εξάλλου το παρελθον έχει αποδείξει οτι αυτές οι ώρες είναι δυνατόν να αναπληρωθούν με επιπλέον μαθήματα.

Δείτε το βίντεο

Σε κατάληψη είναι επίσης το Μουσικό Σχολειο Πατρών, το 17ο, το 4ο Λύκειο, τα σχολεία του συγκροτήματος στο πρώην Πολυκλαδικό κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις