Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης του Εθνικού Δικτύου - Υπεγράφησαν σήμερα οι συμβάσεις - Δείτε ποιους δρόμους αφορούν

Δυτική Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες συντ...

Το συνολικού ύψους των εργασιών ανέρχεται στα 4,5 εκ. ευρώ

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των προβλημάτων του εθνικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόκειται για τα έργα συντήρησης, βελτίωσης, αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας για τα εξής τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

  • για τα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ στη Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και στην Ε.Ο. 9 «Πύργος – Καλό Νερό» με προϋπολογισμό μελέτης έργου 4 εκ. ευρώ, και
  • για το Εθνικό Οδικό Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας, με προϋπολογισμό μελέτης έργου 550.000 ευρώ.

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας με κωδικούς πράξης 2013ΕΠ00100000 και 2013ΕΠ00100012, αντίστοιχα.

«Βασικός στόχος μας είναι η άμεση έναρξη εργασιών που αφορούν τη συντήρηση και τη διασφάλιση της καλής κατάστασης του οδικού δικτύου. Σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι, με καλή διαχείριση και σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση των έργων αυτών. Όλες μας οι προσπάθειες έχουν ως γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών μας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας μετά την υπογραφή των δύο συμβάσεων.

Το πρώτο έργο αφορά έργα συντήρησης και βελτίωσης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, αντικατάστασης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, πρασίνου και ό,τι άλλο απαιτηθεί για την αποκατάσταση και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα στα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα.

Το δεύτερο έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών και σήμανσης του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η καλύτερη βατότητα του οδικού άξονα και διαμορφώνονται ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις