Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είμαι γκέι και είμαι περήφανος, λέει ο Τιμ Κουκ

Είμαι γκέι και είμαι περήφανος, λέει ο Τιμ Κουκ

Σε δημόσια παραδοχή πως είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε, μέσω άρθρου του ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Apple

Σε δημόσια παραδοχή πως είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε, μέσω άρθρου του στο περιοδικό Newsweek, ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Apple Τιμ Κουκ.

«Μολονότι δεν έχω ποτέ αρνηθεί τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου, δεν τον έχω ποτέ παραδεχθεί επίσης, ως τώρα. Οπότε αφήστε με να είμαι ξεκάθαρος: Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ πως το να είμαι γκέι είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκ.

Σημειώνει πως η απόφασή του να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος «δεν ήταν μια εύκολη επιλογή», καθότι «η ιδιωτικότητα παραμένει σημαντική» για αυτόν, όμως αντιλαμβάνεται το πόσο και ο ίδιος έχει επωφεληθεί από τις «θυσίες άλλων», οι οποίοι έχουν συμβάλει στο να επέλθουν μεγάλες αλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όμως, υπογραμμίζει, ακόμα υπάρχουν εμπόδια. «Συνεπώς, αν το να ακουστεί πως ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι ομοφυλόφιλος μπορεί να βοηθήσει κάποιον στο να αισθανθεί καλά με το ποιος ή ποια είναι, ή να δώσει θαλπωρή σε κάποιον που αισθάνεται μόνος, ή εμπνεύσει ανθρώπους να επιμένουν στην ισότητα, τότε αξίζει να δώσω την ιδιωτικότητά μου».

«Αυτό είναι το δικό μου λιθαράκι...», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις