Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με μείωση μισθού οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με μείωση μι...

Δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά» σε σχέση με τους συναδέλφους τους, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι «πολύ συμπιεσμένο». Επισήμανε πως το γεγονός αυτό αποθαρρύνει νεαρούς ΔΥ, καθώς δεν βλέπουν προοπτική μισθολογικής βελτίωσης ανάλογη με τις επιδόσεις ή τα προσόντα τους, με συνέπεια να υπάρχει χάσμα αποδοχών σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

 

Τόνισε μάλιστα πως αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμοστεί ένα μοντέλο που θα προβλέπει 2ετή περίοδο δοκιμαστικής απασχόλησης, με βάση την οποία θα κρίνεται αν ένας νέος υπάλληλος αξίζει να μονιμοποιηθεί.

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε διάλογο για το Δημόσιο, κι όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα».

Επανέλαβε πως το 2014 θα είναι το τελευταίο έτος με ποσοτικό στόχο απομακρύνσεων από το Δημόσιο, όμως σημείωσε πως οι απολύσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά.

 

Στρέφοντας το βλέμμα του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως πρόκειται για ένα «σαφώς διχασμένο κόμμα», καθότι, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα πτέρυγες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «ανειλικρινής», αφού δεν έχει αποσαφηνίσει να δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις