Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Δεν αναπληρώνονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ- Στις καλένδες παρέμπει ο Υφυπουργός Εργασίας

Ν. Τσούκαλης: Δεν αναπληρώνονται τα οικο...

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ για την επικείμενη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ

Ο βουλευτής κ. Ν. Τσούκαλης στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, από 1ης Ιουλίου μειώνονται οι εισφορές που καταβάλλονται για τις Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας και την Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας που λαμβάνουν νέες μητέρες από τον ΟΑΕΔ, κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το ΙΚΑ για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας. Τα επιδόματα αυτά θα διακοπούν από το 2015. Ο αρμόδιος Υφυπουργός είχε δηλώσει τον Απρίλιο οτι «θα αναζητηθούν ισοδύναμα ώστε οι δυο αυτές πολύ σημαντικές παροχές για τις νέες μητέρες να συνεχιστούν».

Πρέπει να αναπληρωθούν οι απώλειες από τον ΟΑΕΔ. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι γενικά υπέ των παντώς τύπου επιδομάτων. Σε αυτή την περίοδο κρίσης όμως που βιώνουμε πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν οικογένειες που αναπλήρωναν το εισόδημά τους με τα συγκεκριμένα επιδόματα. Προβλέπεται τελικά αναπλήρωση της συγκεκριμένης απώλειας;

Επισημαίνω ότι πέραν της Συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους για την οικογένεια, υπάρχουν οι εκθέσεις τόσο του ΟΟΣΑ όσο και της Εύρωστατ με συγκεκριμένες προτάσεις για στοχευμένες ενέργειες προκειμένου για την προστασία των οικογενειών και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Δεδομένου ότι έχει υποχωρήσει σημαντικά ο δείκτης υπογεννητικότητας και έχουμε καταντήσει μια χώρα γερόντων, πρέπει να έχουμε άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός στη γενική απάντησή του, αναγνώρισε τη σημασία της προστασίας της οικογένειας, τονίζοντας όμως ότι τα επιδόματα του ΟΑΕΔ αποτελούσαν στρέβλωση του συστήματος γιατί οι εργοδότες δεν πλήρωναν τις εισφορές που τους αναλογούσαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις