Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Μπλοκαρισμένοι" οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Σχολείων - Σε... "βερεσέ" καταφεύγουν οι Διευθυντές για να καλύψουν τις ανάγκες

Πάτρα: "Μπλοκαρισμένοι" οι τρα...

Καταγγελία από το διευθυντή του 39ου Δημ. Σχολείου και Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Γκοτσόπουλου

Χωρίς ούτε ένα ευρώ είναι τα περίπου 230 σχολεία της Πάτρας, σε όλες τις βαθμίδες: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια! Αιτία, σύμφωνα με τον διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου και Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης "Νέα Πόλη", Ηλία Γκοτσόπουλου, είναι η ολιγωρία της νέας Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, που δεν έχει φροντίσει να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς των σχολείων, που πάγωσαν στις τράπεζες, με την αλλαγή στο Δήμο.

Έτσι οι διευθυντές, εδώ και ένα ενάμιση μήνα, δε μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων, που ήδη έχουν στους λογαριασμούς τους. Και είτε πληρώνουν απ’ την τσέπη τους, είτε φεσώνουν τους προμηθευτές τους, μιας και τα σχολεία ξεκίνησαν και πρέπει να δουλέψουν.

Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, είναι το γεγονός ότι, ενώ τα σχολεία είναι «στεγνά», στα ταμεία του Δήμου «λιμνάζουν» 370.000€ περίπου, ήδη από τον Ιούλιο. Χρήματα, που το Υπ. Εσωτερικών έστειλε για λειτουργικές δαπάνες.

Τα χρήματα αυτά, μάλιστα δεν προβλέπεται να φτάσουν στον προορισμό τους, πριν το Νοέμβρη.

Οι πιέσεις προς τη Δημοτική Αρχή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον έντονες, μιας και η υπομονή εκπαιδευτικών και γονιών έχει εξαντληθεί.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, που έστειλε ο κ. Γκοτσόπουλος, διευθυντής του 39ου Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Σούλι Πατρών και δημοτικός σύμβουλος Πάτρας:

"Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

όπως γνωρίζετε, λόγω της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής και της ανασυγκρότησης των σχολικών επιτροπών, οι λογαριασμοί των σχολικών μας κοινοτήτων, εδώ και ενάμιση μήνα, έχουν «κλειδώσει» και τα σχολεία δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα, που ήδη είναι στους λογαριασμούς τους!

Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς, από την αρχή της χρονιάς, βάζουν το χέρι στην τσέπη, για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία μας.

Για το θέμα δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση, ούτε από σας, ούτε από τις υπηρεσίες σας. Το γεγονός δημιουργεί ανησυχία, αν και κατά πόσον έχετε επιληφθεί του ζητήματος και δρομολογείτε λύση.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι στα ταμεία του Δήμου υπάρχει αδιάθετο ποσό 370.000€ περίπου, για λειτουργικές δαπάνες Γ΄ τριμήνου 2014, ήδη από τα μέσα Ιουλίου! Φοβούμαι, ότι με τους ρυθμούς που κινούμαστε, δεν προβλέπεται η μεταβίβαση του ποσού στα σχολεία, ούτε καν εντός Οκτωβρίου…

Παρακαλούμε θερμά να επιληφθείτε άμεσα και των δύο παραπάνω θεμάτων, ενημερώνοντας και τα σχολεία σχετικά."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις