Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Λονδρέζοι ξεχνούν πάνω από 190.000 κινητά κάθε χρόνο σε ταξί

Οι Λονδρέζοι ξεχνούν πάνω από 190.000 κι...

Αφηρημένοι σύμφωνα με έρευνα

Περισσότερα από 190.000 κινητά τηλέφωνα ξεχνούν κάθε χρόνο στο πίσω κάθισμα των λονδρέζικων ταξί αφηρημένοι πελάτες, σύμφωνα με έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Eset.

Η εταιρεία πήρε συνεντεύξεις από 300 οδηγούς ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας. Όπως είπαν, κατά μέσον όρο βρίσκουν ο καθένας τους οκτώ κινητά τηλέφωνα τον χρόνο, ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα. Τα μισά από αυτά δεν έχουν καν κωδικό ασφαλείας.

Δεδομένου ότι στο Λονδίνο κυκλοφορούν 25.000 ταξί, τα ξεχασμένα κινητά τηλέφωνα μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 190.000 ετησίως.

«Σήμερα χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα για πολλά πράγματα, ακόμη και για να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές ή να δούμε την επαγγελματική αλληλογραφία μας. Δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια» εξήγησε ο Μαρκ Τζέιμς, ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Eset.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι μολονότι τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν διαρκώς τους κινδύνους που συνιστά το ηλεκτρονικό έγκλημα, οι καταναλωτές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο και οι ίδιοι» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «αφελή» τη στάση αυτή.

«Ο καθένας θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν τα δεδομένα που περιέχονται στο κινητό τηλέφωνό του μπορεί να τον εκθέσουν σε κίνδυνο, προσωπικά ή επαγγελματικά. Εάν η απάντηση είναι καταφατική, κάτι πολύ πιθανό, τότε θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου τους» κατέληξε.

Οι αφηρημένοι πελάτες πάντως ξεχνούν και πολλά άλλα πράγματα: μόνο πέρσι ταξιτζήδες βρήκαν και παρέδωσαν 100.000 λίρες σε μετοχές και ομόλογα, μια φουσκωτή μπανάνα θαλάσσης, έναν σκύλο, 400 σακουλάκια με καραμέλες και τον χαρτοφύλακα ενός ηγετικού στελέχους του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις