Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε κίνδυνο ενήλικες και παιδιά από τις ρευματοκλοπές σε πλατείες και πεζόδρομους! - Την βοήθεια των πολιτών ζητά ο Δήμος

Πάτρα: Σε κίνδυνο ενήλικες και παιδιά απ...

Ανακοίνωση από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά

Για τους βανδαλισμούς και τις ρευματοκλοπές σε πλατείες, δρόμους και πεζόδρομους, από θυρίδες στύλων της ΔΕΗ, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολιτών, μικρών και μεγάλων, ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Χρήστο Κορδά, ο υπεύθυνος Ηλεκτροφωτισμού, από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος, το τμήμα Αυτεπιστασίας, Κοινόχρηστων Χώρων και Ηλεκτροφωτισμού.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται, ότι μόνο τον Σεπτέμβριο, αποκαταστάθηκαν τουλάχιστον 100 θυρίδες σε κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ, στην Αγίου Ανδρέου, την Τριών Ναυάρχων, την πλατεία Παντανάσσης, και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

«Η υπηρεσία μας -τονίζεται στο έγγραφο- φροντίζει συνειδητά και με υπευθυνότητα την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, παρόλα αυτά είναι τόσο μεγάλο το γεωγραφικό πλάτος του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι συχνές φθορές από κακοποιά στοιχεία, που καθιστούν αδύνατη την καθημερινή εποπτεία των κοινόχρηστων χώρων»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιδημάρχου, προκειμένου να προληφθούν τα ατυχήματα με τη συμβολή και των πολιτών. Ο κ. Κορδάς κατ’ αρχήν ζητά για μια ακόμα φορά, «να γίνεται σχεδόν καθημερινά έλεγχος για τυχόν υπάρχουσες κενές θυρίδες ιστών φωτισμού ή καλώδια εκτεθειμένα στις πλατείες, παιδικές χαρές κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι αποτελεί υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των δημοτών ιδιαιτέρως δε των μικρών παιδιών που χρησιμοποιούν καθημερινά αυτούς τους χώρους».

Το δεύτερο που κάνει ο Αντιδήμαρχος, είναι να ζητά και την βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι, μπορούν να γνωστοποιούν τα επικίνδυνα σημεία των κοινόχρηστων χώρων στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης Δημοτών, που είναι το πενταψήφιο νούμερο 15190.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις